Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 371335

Utjecaj kestenovog i bagremovog meda na kinetiku fermentacije raznih vrsta mlijeka bakterijom Bifidobacterium bifidum bb-12


Bačić, Snježana
Utjecaj kestenovog i bagremovog meda na kinetiku fermentacije raznih vrsta mlijeka bakterijom Bifidobacterium bifidum bb-12, 2008., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek


CROSBI ID: 371335 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj kestenovog i bagremovog meda na kinetiku fermentacije raznih vrsta mlijeka bakterijom Bifidobacterium bifidum bb-12
(Influence of the chestnut and acacia honey on the fermentation kinetics of the different kinds of milk with the bacteria Bifidobacterium bifidum bb-12)

Autori
Bačić, Snježana

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet

Mjesto
Osijek

Datum
13.06

Godina
2008

Stranica
37

Mentor
Hardi, Jovica

Neposredni voditelj
Lučan, Mirela

Ključne riječi
kravlje mlijeko; kozje mlijeko; sojino mlijeko; kestenov med; bagremov med; Bifidobacterium bifidum BB-12

Sažetak
U ovom radu praćen je utjecaj dodatka kestenovog i bagremovog meda na kinetiku fermentacije kravljeg, kozjeg i sojinog mlijeka probiotičkom bakterijom Bifidobacterium bifidum BB-12. Tijekom fermentacije na temperaturi od 37 °C i trajanju od 25 sati praćene su promjene pH vrijednosti i titracijske kiselosti. U radu su korišteni kontrolni uzorci bez meda, dok je u ostale uzorke med dodavan u udjelima od 5 i 10%. Utvrđene su značajne razlike trajanja i tijeka procesa fermentacije između svih vrsta mlijeka, te različit utjecaj dodatka meda na tijek fermentacije svih ispitivanih uzoraka. Utvrđeno je da dodatak meda povoljno djeluje na ubrzanje fermentacije.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
113-1130475-0336 - Funkcionalna svojstva raznih vrsta mlijeka i sirutke fermentiranih probioticima

Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Mirela Lučan Čolić (mentor)

Avatar Url Jovica Hardi (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Bačić, Snježana
Utjecaj kestenovog i bagremovog meda na kinetiku fermentacije raznih vrsta mlijeka bakterijom Bifidobacterium bifidum bb-12, 2008., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
Bačić, S. (2008) 'Utjecaj kestenovog i bagremovog meda na kinetiku fermentacije raznih vrsta mlijeka bakterijom Bifidobacterium bifidum bb-12', diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Ba\v{c}i\'{c}, Snje\v{z}ana}, year = {2008}, pages = {37}, keywords = {kravlje mlijeko, kozje mlijeko, sojino mlijeko, kestenov med, bagremov med, Bifidobacterium bifidum BB-12}, title = {Utjecaj kestenovog i bagremovog meda na kinetiku fermentacije raznih vrsta mlijeka bakterijom Bifidobacterium bifidum bb-12}, keyword = {kravlje mlijeko, kozje mlijeko, sojino mlijeko, kestenov med, bagremov med, Bifidobacterium bifidum BB-12}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Ba\v{c}i\'{c}, Snje\v{z}ana}, year = {2008}, pages = {37}, keywords = {kravlje mlijeko, kozje mlijeko, sojino mlijeko, kestenov med, bagremov med, Bifidobacterium bifidum BB-12}, title = {Influence of the chestnut and acacia honey on the fermentation kinetics of the different kinds of milk with the bacteria Bifidobacterium bifidum bb-12}, keyword = {kravlje mlijeko, kozje mlijeko, sojino mlijeko, kestenov med, bagremov med, Bifidobacterium bifidum BB-12}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font