Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 371324

Fermentacija kravljeg, kozjeg i sojinog mlijeka bakterijom Bifidobacterium longum BB 46 uz dodatak monoflornih vrsta meda


Lovak, Justina
Fermentacija kravljeg, kozjeg i sojinog mlijeka bakterijom Bifidobacterium longum BB 46 uz dodatak monoflornih vrsta meda, 2008., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek


CROSBI ID: 371324 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Fermentacija kravljeg, kozjeg i sojinog mlijeka bakterijom Bifidobacterium longum BB 46 uz dodatak monoflornih vrsta meda

Autori
Lovak, Justina

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet

Mjesto
Osijek

Datum
13.03

Godina
2008

Stranica
45

Mentor
Hardi, Jovica

Neposredni voditelj
Lučan, Mirela

Ključne riječi
fermentirani mliječni proizvodi; bagremov med; kestenov med; kravlje mlijeko; kozje mlijeko; sojino mlijeko

Sažetak
U ovom je radu praćen utjecaj dodatka kestenovog i bagremovog meda na brzinu fermentacije kravljeg, kozjeg i sojinog mlijeka probiotičkom monokulturom Bifidobacterium longum BB-46. Kao kontrolni uzorak korišten je uzorak bez meda, dok je u ostale uzorke med dodavan u udjelima od 2, 5, 5, 0, 7, 5 i 10, 0%.Na temperaturi od 37°, tijekom fermentacije u trajanju od 25 sati praćena je promjena pH vrijednosti. Utvrđene su značajne razlike tijeka i trajanja fermentacije kod različitih vrsta mlijeka, kao i povoljno djelovanje dodatka meda na ubrzanje fermentacije svih ispitivanih uzoraka. Najveći učinak na skraćivanje vremena trajanja fermentacije postignut je dodatkom meda u sojino mlijeko.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
113-1130475-0336 - Funkcionalna svojstva raznih vrsta mlijeka i sirutke fermentiranih probioticima

Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Mirela Lučan Čolić (mentor)

Avatar Url Jovica Hardi (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Lovak, Justina
Fermentacija kravljeg, kozjeg i sojinog mlijeka bakterijom Bifidobacterium longum BB 46 uz dodatak monoflornih vrsta meda, 2008., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
Lovak, J. (2008) 'Fermentacija kravljeg, kozjeg i sojinog mlijeka bakterijom Bifidobacterium longum BB 46 uz dodatak monoflornih vrsta meda', diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Lovak, Justina}, year = {2008}, pages = {45}, keywords = {fermentirani mlije\v{c}ni proizvodi, bagremov med, kestenov med, kravlje mlijeko, kozje mlijeko, sojino mlijeko}, title = {Fermentacija kravljeg, kozjeg i sojinog mlijeka bakterijom Bifidobacterium longum BB 46 uz dodatak monoflornih vrsta meda}, keyword = {fermentirani mlije\v{c}ni proizvodi, bagremov med, kestenov med, kravlje mlijeko, kozje mlijeko, sojino mlijeko}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Lovak, Justina}, year = {2008}, pages = {45}, keywords = {fermentirani mlije\v{c}ni proizvodi, bagremov med, kestenov med, kravlje mlijeko, kozje mlijeko, sojino mlijeko}, title = {Fermentacija kravljeg, kozjeg i sojinog mlijeka bakterijom Bifidobacterium longum BB 46 uz dodatak monoflornih vrsta meda}, keyword = {fermentirani mlije\v{c}ni proizvodi, bagremov med, kestenov med, kravlje mlijeko, kozje mlijeko, sojino mlijeko}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font