Pregled bibliografske jedinice broj: 371177
Utjecaj prehrane na poboljšanje radnog učinka i smanjenje stresa
Utjecaj prehrane na poboljšanje radnog učinka i smanjenje stresa // 1. Međunarodni kongres : Era nove ekonomije i novih zanimanja - Stres i Mobbing ( Zdravlje i ljudski resursi ) / Mustajbegović Jadranka i sur. (ur.).
Split, 2008. str. 52-52 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni)
CROSBI ID: 371177 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Utjecaj prehrane na poboljšanje radnog učinka i smanjenje stresa
(Influence of nutrition on improvement of working effects and reducing stress)
Autori
Ćurin, Katja ; Čulin Sanja
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, sažetak, znanstveni
Izvornik
1. Međunarodni kongres : Era nove ekonomije i novih zanimanja - Stres i Mobbing ( Zdravlje i ljudski resursi )
/ Mustajbegović Jadranka i sur. - Split, 2008, 52-52
ISBN
978-953-99210-8-6
Skup
1. Međunarodni kongres : Era nove ekonomije i novih zanimanja - Stres i Mobbing
Mjesto i datum
Hrvatska, 07.11.2008. - 09.11.2008
Vrsta sudjelovanja
Predavanje
Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija
Ključne riječi
Prehrana; radni učinak; stres
(Nutrition; working effect; stress)
Sažetak
Pravilna i redovita prehrana bitan je činbenik za uredno psihofizičko funkcioniranje čovjeka. U radu se navode energetsko prehrambene potrebe prema određenim aktivnostima, spolu i dobi a raspoređene prema obrocima ( zajutrak, doručak, ručak, užina i večera ).Naglašava se važnost redovitog konzumiranja doručka. Preporučuje se način prehrane koji poboljšava radni učinak , a smanjuje stres.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Kliničke medicinske znanosti, Javno zdravstvo i zdravstvena zaštita
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Medicinski fakultet, Split