Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 371165

Važnost aroma u određivanju kvalitete prehrambenih proizvoda


Mastelić, Josip
Važnost aroma u određivanju kvalitete prehrambenih proizvoda // HZN glasilo, 3 (2008), 20-24 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)


CROSBI ID: 371165 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Važnost aroma u određivanju kvalitete prehrambenih proizvoda
(Importance of aromas in determination of the quality of food products)

Autori
Mastelić, Josip

Izvornik
HZN glasilo (1845-6456) 3 (2008); 20-24

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, stručni

Ključne riječi
arome ; kvaliteta prehrambenih proizvoda
(aromas ; quality of food products)

Sažetak
Što su arome prehrambenih proizvoda po kemijskom sastavu i kako se mogu povezati s kvalitetom prehrambenih proizvoda? Kako karakterizacijom aromatskog profila možemo odrediti kvalitetu hrane i autentičnost proizvoda? Kako se izoliraju i analiziraju hlapljivi spojevi odgovorni za aromu? Zašto je aromatski profil hlapljivih spojeva u gotovom proizvodu veoma važan, ali ne i jedini kriterij za određivanje kvalitete i zdravstvene ispravnosti proizvoda?

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Kemija



POVEZANOST RADA


Projekti:
MZOS-011-0982929-1329 - Eterična ulja i arome-biološki aktivni spojevi i njihove modifikacije (Radonić, Ani, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Kemijsko-tehnološki fakultet, Split

Profili:

Avatar Url Josip Mastelić (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Mastelić, Josip
Važnost aroma u određivanju kvalitete prehrambenih proizvoda // HZN glasilo, 3 (2008), 20-24 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
Mastelić, J. (2008) Važnost aroma u određivanju kvalitete prehrambenih proizvoda. HZN glasilo, 3, 20-24.
@article{article, author = {Masteli\'{c}, Josip}, year = {2008}, pages = {20-24}, keywords = {arome, kvaliteta prehrambenih proizvoda}, journal = {HZN glasilo}, volume = {3}, issn = {1845-6456}, title = {Va\v{z}nost aroma u odre\djivanju kvalitete prehrambenih proizvoda}, keyword = {arome, kvaliteta prehrambenih proizvoda} }
@article{article, author = {Masteli\'{c}, Josip}, year = {2008}, pages = {20-24}, keywords = {aromas, quality of food products}, journal = {HZN glasilo}, volume = {3}, issn = {1845-6456}, title = {Importance of aromas in determination of the quality of food products}, keyword = {aromas, quality of food products} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font