Pregled bibliografske jedinice broj: 371165
Važnost aroma u određivanju kvalitete prehrambenih proizvoda
Važnost aroma u određivanju kvalitete prehrambenih proizvoda // HZN glasilo, 3 (2008), 20-24 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
CROSBI ID: 371165 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Važnost aroma u određivanju kvalitete prehrambenih proizvoda
(Importance of aromas in determination of the quality of food products)
Autori
Mastelić, Josip
Izvornik
HZN glasilo (1845-6456) 3
(2008);
20-24
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, stručni
Ključne riječi
arome ; kvaliteta prehrambenih proizvoda
(aromas ; quality of food products)
Sažetak
Što su arome prehrambenih proizvoda po kemijskom sastavu i kako se mogu povezati s kvalitetom prehrambenih proizvoda? Kako karakterizacijom aromatskog profila možemo odrediti kvalitetu hrane i autentičnost proizvoda? Kako se izoliraju i analiziraju hlapljivi spojevi odgovorni za aromu? Zašto je aromatski profil hlapljivih spojeva u gotovom proizvodu veoma važan, ali ne i jedini kriterij za određivanje kvalitete i zdravstvene ispravnosti proizvoda?
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Kemija
POVEZANOST RADA
Projekti:
MZOS-011-0982929-1329 - Eterična ulja i arome-biološki aktivni spojevi i njihove modifikacije (Radonić, Ani, MZOS ) ( CroRIS)
Ustanove:
Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
Profili:
Josip Mastelić
(autor)