Pregled bibliografske jedinice broj: 370364
Influencia de la temperatura, pH y concentracion inicial de azucares sobre el crescimiento de levaduras vinicas con interes para el sector industrial
Influencia de la temperatura, pH y concentracion inicial de azucares sobre el crescimiento de levaduras vinicas con interes para el sector industrial // XVI Congreso Nacional de Microbiologia de los Alimentos / Fernandez-Salguero Carretero J. ; Garcia Gimeno, R. ; Medina Canalejo, L. ; Cabezas Redondo, L. (ur.).
Cordoba: Universidad de Cordoba, 2008. str. 303-304 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
CROSBI ID: 370364 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Influencia de la temperatura, pH y concentracion inicial de azucares sobre el crescimiento de levaduras vinicas con interes para el sector industrial
(Influence of temperature, pH and sugar concentration on the growth of wine yeasts for the industrial sector)
Autori
Arroyo-Lopez, Francisco Noé ; Orlić, Sandi ; Belloch, Carmela ; Querol, Amparo ; Barrio, Eladio
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni
ISBN
978-84-691-5094-8
Skup
XVI Congreso Nacional de Microbiologia de los Alimentos
Mjesto i datum
Córdoba, Španjolska, 14.09.2008. - 17.09.2008
Vrsta sudjelovanja
Poster
Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija
Ključne riječi
central composite design; hybrid; Saccharomyces cerevisiae; Saccharomyces kudriavzevii
Sažetak
The effects of temperature, pH and sugar concentration (50% glucose + 50% fructose) on the growth parameters of Saccharomyces cerevisiae T73, S. kudriavzevii IFO 1802 and the hybrid S. cerevisiae x S. kudriavzevii W27 were studied by means of response surface (RS) methodology based in a central composite design.
Izvorni jezik
Spa
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Projekti:
178-0580477-2130 - Funkcionalna analiza i molekularna karakterizacija vinskih kvasaca
Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb
Profili:
Sandi Orlić
(autor)