Pregled bibliografske jedinice broj: 370255
Žuti i crveni grejpfrut kao izvor antioksidansa
Žuti i crveni grejpfrut kao izvor antioksidansa, 2008., diplomski rad, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
CROSBI ID: 370255 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Žuti i crveni grejpfrut kao izvor antioksidansa
(Yellow and red grapefruit as a source of antioxidative compounds)
Autori
Lovrić, Srđan
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Kemijsko-tehnološki fakultet
Mjesto
Split
Datum
11.10
Godina
2008
Stranica
43
Mentor
Katalinić, Višnja
Neposredni voditelj
Katalinić, Višnja
Ključne riječi
Grejpfrut; antioksidacijska svojstva; polifenolni sastav
(Grapefruit; antioxidative properties; phenolic compounds)
Sažetak
U uzorcima žutog i crvenog grejpfruta kupljenim na gradskoj tržnici određen je udio suhe tvari, pH vrijednost soka, kiselost, udio ukupnih fenola i flavonoida, te metodama FRAP i DPPH antioksidacijska aktivnost.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Projekti:
011-2160547-2226 - Prirodni izvori resveratrola i njegov sinergijski učinak s drugim polifenolima (Katalinić, Višnja, MZOS ) ( CroRIS)
Ustanove:
Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
Profili:
Višnja Katalinić
(mentor)