Pregled bibliografske jedinice broj: 369382
Utjecaj djelomične defolijacije na sadržaj monoterpena u vinu Traminca mirisavog (Vitis vinifera L.)
Utjecaj djelomične defolijacije na sadržaj monoterpena u vinu Traminca mirisavog (Vitis vinifera L.) // Poljoprivreda (Osijek), 14 (2008), 1; 35-40 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
CROSBI ID: 369382 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Utjecaj djelomične defolijacije na sadržaj monoterpena u vinu Traminca mirisavog (Vitis vinifera L.)
(The effect of partial defoliation on monoterpene levels of Gewurtztraminer wine (Vitis vinifera L.))
Autori
Karoglan, Marko ; Kozina, Bernard ; Jeromel, Ana ; Orlić, Sandi
Izvornik
Poljoprivreda (Osijek) (1330-7142) 14
(2008), 1;
35-40
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, znanstveni
Ključne riječi
traminac; djelomična defolijacija; slobodni hlapivi terpeni; potencijalno hlapivi terpeni
(gewurztraminer; partial defoliation; free volatile terpenes; potentialy volatile terpenes)
Sažetak
It is well known that different viticultural practices have an important influence on the quality of grapes, must and wine. Aiming to examine impact of partial defoliation we were measured composition of the aromatic components in the wine of Gewurztraminer, winegrowing hills of Zagreb, subregion Prigorje
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija), Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Projekti:
178-0580477-2130 - Funkcionalna analiza i molekularna karakterizacija vinskih kvasaca
Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb
Citiraj ovu publikaciju:
Časopis indeksira:
- Web of Science Core Collection (WoSCC)
- Emerging Sources Citation Index (ESCI)
- Scopus