Pregled bibliografske jedinice broj: 368008
Priprema voća za čuvanje
Priprema voća za čuvanje // 10. Jubilarni dani voća Koprivničko križevačka županije, skup: Od sadnice do prvoklasnog ploda
Đurđevac, Hrvatska, 2008. (pozvano predavanje, nije recenziran, pp prezentacija, stručni)
CROSBI ID: 368008 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Priprema voća za čuvanje
(Preparation for fruit storage)
Autori
Jemrić, Tomislav
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, pp prezentacija, stručni
Skup
10. Jubilarni dani voća Koprivničko križevačka županije, skup: Od sadnice do prvoklasnog ploda
Mjesto i datum
Đurđevac, Hrvatska, 10.10.2008. - 11.10.2008
Vrsta sudjelovanja
Pozvano predavanje
Vrsta recenzije
Nije recenziran
Ključne riječi
zrelost; rok berbe; kontrola temperature; hlađenje
(maturity; harvest date; temperature control; cooling)
Sažetak
U predavanju su obrađeni najvažniji čimbenici koji određuju skladišnu sposobnost voća (zrelost, kemijski sastav, transport, uvjeti čuvanja).
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Strojarstvo, Poljoprivreda (agronomija)
POVEZANOST RADA
Projekti:
069-0692972-2203 - Primijenjena istraživanja rashladnih sustava s novim radnim tvarima (Pavković, Branimir, MZOS ) ( CroRIS)
178-0000000-3583 - Optimizacija čuvanja breskve i nektarine tretmanima poslije berbe (Jemrić, Tomislav, MZOS ) ( CroRIS)
Ustanove:
Tehnički fakultet, Rijeka,
Agronomski fakultet, Zagreb
Profili:
Tomislav Jemrić
(autor)