Pregled bibliografske jedinice broj: 365556
Tehnologija čuvanja marelice
Tehnologija čuvanja marelice, 2008., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 365556 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Tehnologija čuvanja marelice
(Storage technology of appricots)
Autori
Nišević, Lidija
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski
Fakultet
Agronomski fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
11.07
Godina
2008
Stranica
24
Mentor
Jemrić, Tomislav
Ključne riječi
marelica; berba; čuvanje; etilen; 1-MCP
(appricot; harvest; storage; ehylene; 1-MCP)
Sažetak
Marelica je atraktivno, kvalitetno voće, ali nema dovoljno podataka o odgovarajućoj tehnologiji čuvanja što značajno umanjuje mogućnost širenja i uzgoj. Problemi koji se javljaju su gubitak mase, pogoršanje kvalite, te pojava ozljeda plodova od niske temperature zbog neodgovarajućih tretmana poslije berbe i tijekom čuvanja. Ovaj rad je pregled rezultata mnogobrojnih istraživanja na temelju svjetske znanstvene literature.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Strojarstvo, Poljoprivreda (agronomija)
POVEZANOST RADA
Projekti:
069-0692972-2203 - Primijenjena istraživanja rashladnih sustava s novim radnim tvarima (Pavković, Branimir, MZOS ) ( CroRIS)
178-0000000-3583 - Optimizacija čuvanja breskve i nektarine tretmanima poslije berbe (Jemrić, Tomislav, MZOS ) ( CroRIS)
Ustanove:
Tehnički fakultet, Rijeka,
Agronomski fakultet, Zagreb
Profili:
Tomislav Jemrić
(mentor)