Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 363255

Selekcija autohtonih sojeva kvasaca izoliranih sa cv. Traminac Mirisavi iz Iločkog vinogorja


Dujmović, Dora; Huić Babić, Katarina; Jeromel, Ana; Redžepović, Sulejman; Kozina, Bernard; Iacumin, Lucilla; Orlić, Sandi
Selekcija autohtonih sojeva kvasaca izoliranih sa cv. Traminac Mirisavi iz Iločkog vinogorja // Journal of central European agriculture, 9 (2008), 2; 323-328 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)


CROSBI ID: 363255 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Selekcija autohtonih sojeva kvasaca izoliranih sa cv. Traminac Mirisavi iz Iločkog vinogorja
(Selection of indigenous yeast strains isolated from cv. Gewurztraminer from Ilok wine-growing region)

Autori
Dujmović, Dora ; Huić Babić, Katarina ; Jeromel, Ana ; Redžepović, Sulejman ; Kozina, Bernard ; Iacumin, Lucilla ; Orlić, Sandi

Izvornik
Journal of central European agriculture (1332-9049) 9 (2008), 2; 323-328

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, znanstveni

Ključne riječi
selekcija sojeva; vino; Saccharomyces; Traminac mirisavi
(strain selection; wine; Saccharomyces; Gewurztraminer)

Sažetak
A total of 36 indigenous strains belonging to the Saccharomyces sensu stricto complex isolated from the variety of Gewurztraminer from Ilok winegrowing region were tested with the purpose of making top-quality wines. Microfermentation was applied in order to examine the synthesis of ethyl alcohol and volatile acidity. Killer factor, synthesis of pectinase, ß-glucosidase and H2S was determined in isolated yeast strains. In the selection results, strains RO 1344, RO 1351, RO 1364 were the best evaluated and they should be examined in midifermentation.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Biotehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
178-0580477-2130 - Funkcionalna analiza i molekularna karakterizacija vinskih kvasaca

Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Poveznice na cjeloviti tekst rada:

Pristup cjelovitom tekstu rada www.agr.hr

Citiraj ovu publikaciju:

Dujmović, Dora; Huić Babić, Katarina; Jeromel, Ana; Redžepović, Sulejman; Kozina, Bernard; Iacumin, Lucilla; Orlić, Sandi
Selekcija autohtonih sojeva kvasaca izoliranih sa cv. Traminac Mirisavi iz Iločkog vinogorja // Journal of central European agriculture, 9 (2008), 2; 323-328 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
Dujmović, D., Huić Babić, K., Jeromel, A., Redžepović, S., Kozina, B., Iacumin, L. & Orlić, S. (2008) Selekcija autohtonih sojeva kvasaca izoliranih sa cv. Traminac Mirisavi iz Iločkog vinogorja. Journal of central European agriculture, 9 (2), 323-328.
@article{article, author = {Dujmovi\'{c}, Dora and Hui\'{c} Babi\'{c}, Katarina and Jeromel, Ana and Red\v{z}epovi\'{c}, Sulejman and Kozina, Bernard and Iacumin, Lucilla and Orli\'{c}, Sandi}, year = {2008}, pages = {323-328}, keywords = {selekcija sojeva, vino, Saccharomyces, Traminac mirisavi}, journal = {Journal of central European agriculture}, volume = {9}, number = {2}, issn = {1332-9049}, title = {Selekcija autohtonih sojeva kvasaca izoliranih sa cv. Traminac Mirisavi iz Ilo\v{c}kog vinogorja}, keyword = {selekcija sojeva, vino, Saccharomyces, Traminac mirisavi} }
@article{article, author = {Dujmovi\'{c}, Dora and Hui\'{c} Babi\'{c}, Katarina and Jeromel, Ana and Red\v{z}epovi\'{c}, Sulejman and Kozina, Bernard and Iacumin, Lucilla and Orli\'{c}, Sandi}, year = {2008}, pages = {323-328}, keywords = {strain selection, wine, Saccharomyces, Gewurztraminer}, journal = {Journal of central European agriculture}, volume = {9}, number = {2}, issn = {1332-9049}, title = {Selection of indigenous yeast strains isolated from cv. Gewurztraminer from Ilok wine-growing region}, keyword = {strain selection, wine, Saccharomyces, Gewurztraminer} }

Časopis indeksira:


  • Web of Science Core Collection (WoSCC)
    • Emerging Sources Citation Index (ESCI)
  • Scopus





Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font