Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 362599

Prehrana u turizmu prilagođena suvremenim morbiditetnim kretanjima


Ćurin, Katja
Prehrana u turizmu prilagođena suvremenim morbiditetnim kretanjima // Znanstveno - stručno savjetovanje : Prehrana i unapređenje zdravlja u Republici Hrvatskoj u XXI. stoljeću ; Zbornik radova / Katica, Dijana (ur.).
Zagreb: Akademija medicinskih znanosti Hrvatske, 1999. str. 69-89 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)


CROSBI ID: 362599 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Prehrana u turizmu prilagođena suvremenim morbiditetnim kretanjima
(Nutrition in tourism adapted to contemporary mrbidity trends)

Autori
Ćurin, Katja

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni

Izvornik
Znanstveno - stručno savjetovanje : Prehrana i unapređenje zdravlja u Republici Hrvatskoj u XXI. stoljeću ; Zbornik radova / Katica, Dijana - Zagreb : Akademija medicinskih znanosti Hrvatske, 1999, 69-89

Skup
Znanstveno - stručno savjetovanje : Prehrana i unapređenje zdravlja u Republici Hrvatskoj u XXI. stoljeću

Mjesto i datum
Zagreb, Hrvatska, 24.05.1999

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Domaća recenzija

Ključne riječi
prehrana; turizam; kronične bolesti; zdravstvena kultura
(nutrition; tourism; chronic diseases; health culture)

Sažetak
Europsko i svjetsko turističko tržište se mijenja , jer se mijenjaju potrebe i zahtjevi njegovih korisnika. S jedne strane turist je često opterećen kroničnim bolestima i slabostima današnje civilizacije ( kardiovaskularne, gastrointestinalne i maligne bolesti , pretilost stres , alergije ) , a sdruge strane ima visoku razinu zdravstvene kulture i naglašenu ekološku svijest o kvaliteti življenja. I upravo turistička djelatnost kroz svoje usluge ( gastronomske, rekreativne, kulturne, zabavne ) može postati značajan faktor u ponovnom uspostavljanju ravnoteže psihičkog i fizičkog zdravlja suvremenog čovjeka. Kako je prehrana vodeći faktor u nastajanju i prevenciji večine kroničnih bolesti suvremenog čovjeka njeno znanstveno - stručno planiranje i primjena u turizmu a i uopće ima ključno mjesto u zaštiti zdravlja turista i cjelokupnog pučanstva. Unapređenje i proširenje primjene informatike na svim područjima prehrane, a posebno u turizmu je imperativ današnje civilizacije. Suvremenim pristupom planiranju prehrane u turizmu peroširuju se i stvaraju nove i bolje mogućnosti gastronomske ponude.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Kliničke medicinske znanosti, Javno zdravstvo i zdravstvena zaštita



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Medicinski fakultet, Split

Profili:

Avatar Url Katja Ćurin (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Ćurin, Katja
Prehrana u turizmu prilagođena suvremenim morbiditetnim kretanjima // Znanstveno - stručno savjetovanje : Prehrana i unapređenje zdravlja u Republici Hrvatskoj u XXI. stoljeću ; Zbornik radova / Katica, Dijana (ur.).
Zagreb: Akademija medicinskih znanosti Hrvatske, 1999. str. 69-89 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
Ćurin, K. (1999) Prehrana u turizmu prilagođena suvremenim morbiditetnim kretanjima. U: Katica, D. (ur.)Znanstveno - stručno savjetovanje : Prehrana i unapređenje zdravlja u Republici Hrvatskoj u XXI. stoljeću ; Zbornik radova.
@article{article, author = {\'{C}urin, Katja}, editor = {Katica, D.}, year = {1999}, pages = {69-89}, keywords = {prehrana, turizam, kroni\v{c}ne bolesti, zdravstvena kultura}, title = {Prehrana u turizmu prilago\djena suvremenim morbiditetnim kretanjima}, keyword = {prehrana, turizam, kroni\v{c}ne bolesti, zdravstvena kultura}, publisher = {Akademija medicinskih znanosti Hrvatske}, publisherplace = {Zagreb, Hrvatska} }
@article{article, author = {\'{C}urin, Katja}, editor = {Katica, D.}, year = {1999}, pages = {69-89}, keywords = {nutrition, tourism, chronic diseases, health culture}, title = {Nutrition in tourism adapted to contemporary mrbidity trends}, keyword = {nutrition, tourism, chronic diseases, health culture}, publisher = {Akademija medicinskih znanosti Hrvatske}, publisherplace = {Zagreb, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font