Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 361367

Krmna vrijednost smjese ozimog graška i pšenice u različitim rokovima košnje


Stjepanović, Mirko; Gantner, Ranko; Popović, Svetislav; Čupić, Tihomir; Knežević, Mladen; Vranić, Marina
Krmna vrijednost smjese ozimog graška i pšenice u različitim rokovima košnje // Krmiva, 50 (2008), 1; 11-17 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)


CROSBI ID: 361367 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Krmna vrijednost smjese ozimog graška i pšenice u različitim rokovima košnje
(Forage value of winter pea/wheat mixture at different cuts)

Autori
Stjepanović, Mirko ; Gantner, Ranko ; Popović, Svetislav ; Čupić, Tihomir ; Knežević, Mladen ; Vranić, Marina

Izvornik
Krmiva (0023-4850) 50 (2008), 1; 11-17

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, znanstveni

Ključne riječi
zelena masa ; suha tvar ; bjelančevine ; prinos
(forage ; dry matter ; proteins ; yield)

Sažetak
Na osnovu dobivenih rezultat može se zaključiti: 1.Vrijeme košnje smjese utječe na prinos bjelančevina po hektaru. Najveći prinos (1680 kg ha-1 ) ostvaren je kod visine graška oko 100 cm (pred cvatnju) i visine pšenice u klasanju. Kasnija košnja smanjuje prinos bjelančevina smjese zbog smanjenja sadržaja bjelančevina u pšenici. 2. U ukupnom prinosu suhe tvari smjese udio graška treba biti veći i kretati se od 60 do 70%. U tom slučaju košnja smjese može biti nešto kasnije (5-7 dana ), što će povećati prinos bjelančevina.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Projekti:
073-0000000-3535 - Procjena oplemenjivačke vrijednosti germplazme lucerne (Medicago spp.) (Popović, Svetislav, MZOS ) ( CroRIS)
079-0730489-0275 - Dobijanje kultivara poljskog graška (Pisum sativum) visokog prinosa i kvalitete (Gantner, Ranko, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Poljoprivredni institut Osijek,
Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek,
Agronomski fakultet, Zagreb

Poveznice na cjeloviti tekst rada:

Hrčak Hrčak

Citiraj ovu publikaciju:

Stjepanović, Mirko; Gantner, Ranko; Popović, Svetislav; Čupić, Tihomir; Knežević, Mladen; Vranić, Marina
Krmna vrijednost smjese ozimog graška i pšenice u različitim rokovima košnje // Krmiva, 50 (2008), 1; 11-17 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
Stjepanović, M., Gantner, R., Popović, S., Čupić, T., Knežević, M. & Vranić, M. (2008) Krmna vrijednost smjese ozimog graška i pšenice u različitim rokovima košnje. Krmiva, 50 (1), 11-17.
@article{article, author = {Stjepanovi\'{c}, Mirko and Gantner, Ranko and Popovi\'{c}, Svetislav and \v{C}upi\'{c}, Tihomir and Kne\v{z}evi\'{c}, Mladen and Vrani\'{c}, Marina}, year = {2008}, pages = {11-17}, keywords = {zelena masa, suha tvar, bjelan\v{c}evine, prinos}, journal = {Krmiva}, volume = {50}, number = {1}, issn = {0023-4850}, title = {Krmna vrijednost smjese ozimog gra\v{s}ka i p\v{s}enice u razli\v{c}itim rokovima ko\v{s}nje}, keyword = {zelena masa, suha tvar, bjelan\v{c}evine, prinos} }
@article{article, author = {Stjepanovi\'{c}, Mirko and Gantner, Ranko and Popovi\'{c}, Svetislav and \v{C}upi\'{c}, Tihomir and Kne\v{z}evi\'{c}, Mladen and Vrani\'{c}, Marina}, year = {2008}, pages = {11-17}, keywords = {forage, dry matter, proteins, yield}, journal = {Krmiva}, volume = {50}, number = {1}, issn = {0023-4850}, title = {Forage value of winter pea/wheat mixture at different cuts}, keyword = {forage, dry matter, proteins, yield} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font