Pregled bibliografske jedinice broj: 360948
Prehrana u turizmu prilagođena suvremenim morbiditetnim kretanjima
Prehrana u turizmu prilagođena suvremenim morbiditetnim kretanjima // Medica Jadertina, 32 (2002), 1-2; 25-33 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
CROSBI ID: 360948 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Prehrana u turizmu prilagođena suvremenim morbiditetnim kretanjima
(Nutrition in tourism adapted to contemporary morbidity trends)
Autori
Ćurin, Katja
Izvornik
Medica Jadertina (0351-0093) 32
(2002), 1-2;
25-33
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, znanstveni
Ključne riječi
turizam ; kronične bolesti ; prehrana
(tourism ; chronic diseases ; nutrition)
Sažetak
Europsko i svjetsko turističko tržište se mijenja jer se mijenjaju potrebe i zahtjevi njegovih korisnika.S jedne strane turist je često opterećen kroničnim bolestima i slabostima današnje civilizacije( kardiovaskularne, gastrointestinalne i maligne bolesti, pretilost, stres ), a s druge strane ima visoku razinu zdravstvene kulture i naglašenu ekološku svijest o kvaliteti življenja.Turistička djelatnost kroz svoje usluge (gastronomske, rekreativne, kulturne, zabavne )može postati značajan čimbenik u održavanju ravnoteže psihičkog i fizičkog zdravlja suvremenog čovjeka.Prehrana u turizmu ima značajnu ulogu u zaštiti zdravlja turista .
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Kliničke medicinske znanosti, Javno zdravstvo i zdravstvena zaštita
Citiraj ovu publikaciju:
Časopis indeksira:
- Scopus
Uključenost u ostale bibliografske baze podataka::
- EMBASE (Excerpta Medica)