Pregled bibliografske jedinice broj: 359839
Principles of total parenteral nutrition in perioperative period
Principles of total parenteral nutrition in perioperative period // Medicinski anali, 17 (1991), 103-116 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
CROSBI ID: 359839 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Principles of total parenteral nutrition in perioperative period
Autori
Šprung, Juraj ; Rakić, Mladen
Izvornik
Medicinski anali (0352-602X) 17
(1991);
103-116
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, stručni
Ključne riječi
Nutrition; parenteral; caloric et energy requirements; perioperative period
Sažetak
Adequate nutrition decreases morbidity and mortality of critically ill patients and high risk surgical patients. In this review article we summarize the general principles of total parenteral nutrition as well as perioperative management of critically ill patients on parenteral nutrition.
Izvorni jezik
Engleski
Znanstvena područja
Temeljne medicinske znanosti
Citiraj ovu publikaciju:
Uključenost u ostale bibliografske baze podataka::
- CA Search (Chemical Abstracts)