Pregled bibliografske jedinice broj: 359688
Zdrava i dijetalna prehrana u turističkoj ponudi
Zdrava i dijetalna prehrana u turističkoj ponudi // Zdravlje i turizam / Mirić, Dinko ; Vlahović, Darko (ur.).
Split: Hrvatsko kardiološko društvo - ogranak Split, 1998. str. 219-233
CROSBI ID: 359688 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Zdrava i dijetalna prehrana u turističkoj ponudi
(Nutrition in tourism adapted to contemporary morbidyti trends)
Autori
Ćurin, Katja
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Poglavlja u knjigama, pregledni
Knjiga
Zdravlje i turizam
Urednik/ci
Mirić, Dinko ; Vlahović, Darko
Izdavač
Hrvatsko kardiološko društvo - ogranak Split
Grad
Split
Godina
1998
Raspon stranica
219-233
ISBN
953-97591-0-2
Ključne riječi
prehrana, turizam, zdravstvena kultura, kronične bolesti
(nutrition, tourism, health culture, chronic diseases)
Sažetak
Turistička djelatnost kroz svoje usluge (gastronomske , rekreativne, kulturne, zabavne) može postati značajan čimbenik u ponovnom uspostavljanju ravnoteže psihičkog i fizičkog zdravlja suvremenog čovjeka.Kako je prehrana vodeći čimbenik u nastajanju i prevenciji večine kroničnih nezaraznih bolesti suvremenog čovjeka, njezino planiranje i primjena u turizmu a i uopće ima ključno mjesto u zaštiti zdravlja turista i cjelokupnog pučanstva.Unapređenje i proširenje primjene informatike na svim područjima prehrane, a posebno u turizmu, imperativ je današnje civilizacije.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Temeljne medicinske znanosti, Kliničke medicinske znanosti, Javno zdravstvo i zdravstvena zaštita