Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 358592

Određivanje killer karaktera vinskih kvasaca izoliranih sa područja Istre


Orlić, Sandi; Pogačić, Martina; Jeromel, Ana; Karoglan, Marko; Kozina, Bernard; Iacumin, Lucilla; Redžepović, Sulejman
Određivanje killer karaktera vinskih kvasaca izoliranih sa područja Istre // Journal of central European agriculture, 9 (2008), 1; 95-100 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)


CROSBI ID: 358592 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Određivanje killer karaktera vinskih kvasaca izoliranih sa područja Istre
(Determination of killer character of wine yeast isolated from istra)

Autori
Orlić, Sandi ; Pogačić, Martina ; Jeromel, Ana ; Karoglan, Marko ; Kozina, Bernard ; Iacumin, Lucilla ; Redžepović, Sulejman

Izvornik
Journal of central European agriculture (1332-9049) 9 (2008), 1; 95-100

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, znanstveni

Ključne riječi
Saccharomyces cerevisiae; killer toksin; ds plazmid
(Saccharomyces cerevisiae; killer toxin; ds plasmids)

Sažetak
Killer kvasci su rašireni u monogim vinogradarsko-vinarskim regijama u svijetu. Navedeno je svojstvo vrlo značajno u selekcijkim programima jer killer sojevi mogu značajnije utjecati na tijek alkoholne fermentacije. Cilj ovog istraživanja bio je identifi kacija killer sojeva kvasaca izoliranih s područja Istre pomoću fi zioloških i molekularnih metoda. Ukupno je analizirano 50 izolata. Pomoću fi ziološke metode utvrđeno je 17 killer pozitivnih sojeva, a uporabom molekularne metode dva soja više. Navedeni rezultati su u suglasnosti s nekim prijašnjim istraživanjima.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Biotehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
178-0580477-2130 - Funkcionalna analiza i molekularna karakterizacija vinskih kvasaca

Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Poveznice na cjeloviti tekst rada:

Pristup cjelovitom tekstu rada www.agr.hr

Citiraj ovu publikaciju:

Orlić, Sandi; Pogačić, Martina; Jeromel, Ana; Karoglan, Marko; Kozina, Bernard; Iacumin, Lucilla; Redžepović, Sulejman
Određivanje killer karaktera vinskih kvasaca izoliranih sa područja Istre // Journal of central European agriculture, 9 (2008), 1; 95-100 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
Orlić, S., Pogačić, M., Jeromel, A., Karoglan, M., Kozina, B., Iacumin, L. & Redžepović, S. (2008) Određivanje killer karaktera vinskih kvasaca izoliranih sa područja Istre. Journal of central European agriculture, 9 (1), 95-100.
@article{article, author = {Orli\'{c}, Sandi and Poga\v{c}i\'{c}, Martina and Jeromel, Ana and Karoglan, Marko and Kozina, Bernard and Iacumin, Lucilla and Red\v{z}epovi\'{c}, Sulejman}, year = {2008}, pages = {95-100}, keywords = {Saccharomyces cerevisiae, killer toksin, ds plazmid}, journal = {Journal of central European agriculture}, volume = {9}, number = {1}, issn = {1332-9049}, title = {Odre\djivanje killer karaktera vinskih kvasaca izoliranih sa podru\v{c}ja Istre}, keyword = {Saccharomyces cerevisiae, killer toksin, ds plazmid} }
@article{article, author = {Orli\'{c}, Sandi and Poga\v{c}i\'{c}, Martina and Jeromel, Ana and Karoglan, Marko and Kozina, Bernard and Iacumin, Lucilla and Red\v{z}epovi\'{c}, Sulejman}, year = {2008}, pages = {95-100}, keywords = {Saccharomyces cerevisiae, killer toxin, ds plasmids}, journal = {Journal of central European agriculture}, volume = {9}, number = {1}, issn = {1332-9049}, title = {Determination of killer character of wine yeast isolated from istra}, keyword = {Saccharomyces cerevisiae, killer toxin, ds plasmids} }

Časopis indeksira:


  • Web of Science Core Collection (WoSCC)
    • Emerging Sources Citation Index (ESCI)
  • Scopus


Uključenost u ostale bibliografske baze podataka::


  • AGRICOLA





Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font