Pregled bibliografske jedinice broj: 357251
Mikrobiološka kontrola tijekom procesa proizvodnje piva
Mikrobiološka kontrola tijekom procesa proizvodnje piva, 1997., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 357251 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Mikrobiološka kontrola tijekom procesa proizvodnje piva
(Microbiological control in beer production)
Autori
Hren, Marija
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
17.12
Godina
1997
Stranica
55
Mentor
Delaš, Frane
Ključne riječi
pivo; kontaminacija; mikroorganizmi
(beer; contamination; microorganisms)
Sažetak
Kontaminacija piva u tijeku njegove proizvodnje je česta i neizbiježna.Stoga u cilju svođenja kontaminacije na minimum nužno je održavanje besprijekorne mikrobiološke čistoće cijelog proizvodnog procesa, od sladovine do konačnog proizvoda-piva. Posebnu pozornost treba obratiti na moguću nazočnost divljih kvasaca kao i na kontaminaciju s pomoću bakterija, najčešće bakterija mliječne kiseline.
Izvorni jezik
Hrvatski