Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 357162

Primjena HACCP-a u proizvodnji bezalkoholnih pića


Jović, Nataša
Primjena HACCP-a u proizvodnji bezalkoholnih pića, 2001., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki, Zagreb


CROSBI ID: 357162 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Primjena HACCP-a u proizvodnji bezalkoholnih pića
(Aplication HACCP in the production unalcoholic drinks)

Autori
Jović, Nataša

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki

Mjesto
Zagreb

Datum
27.02

Godina
2001

Stranica
50

Mentor
Delaš, Frane

Ključne riječi
HACCP; mikrobiološka opasnost; bezalkoholna pića
(HACCP; microbiological hazard; unalcoholic drinks)

Sažetak
HACCP sustav ima sve veći značaj u proizvodnji zdravstveno ispravnog proizvoda. To je planski način kontrole svake mikrobiološke opasnosti koja se može pojaviti u svim fazama proizvodnje.Primjenom HACCP sustava nastoji se identificirati problem prije njegove pojave.Njegovom primjenom u proizvodnji bezalkoholnih pića udovoljeno je strogim zahtjevima u kontroli kvalitete sirovina i uvjeta proizvodnje. Važno stajalište HACCP sustava je određivanje kritičnih granica kako bi se osiguralo da aktivnost u istraživanoj CCP budu pod kontrolom. U ovom radu iznesen je pristup koji omogućava određivanje kritičnih granica u odnosu na potencijalno opasne mikroorganizme. Pristup se zasniva na identifikaciji mikroorganizama, te određivanju njihovog broja na elementima proizvodnog lanca, kao i u gotovom prehrambenom proizvodu. Mikrobiološkim istraživanjem i matematičkim modelima moguće je predvidjeti da li će neki mikroorganizam rasti ili će biti uništen u tijeku proizvodnje. Kvantitativna procjena opasnosti može se primjeniti za određivanje prihvatljivosti ili neprihvatljivosti proizvoda.Ako je razina mikroorganizama prihvatljiva, kritične granice se mogu potvrditi u istraživanoj CCP.

Izvorni jezik
Hrvatski



POVEZANOST RADA


Profili:

Avatar Url Frane Delaš (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Jović, Nataša
Primjena HACCP-a u proizvodnji bezalkoholnih pića, 2001., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki, Zagreb
Jović, N. (2001) 'Primjena HACCP-a u proizvodnji bezalkoholnih pića', diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Jovi\'{c}, Nata\v{s}a}, year = {2001}, pages = {50}, keywords = {HACCP, mikrobiolo\v{s}ka opasnost, bezalkoholna pi\'{c}a}, title = {Primjena HACCP-a u proizvodnji bezalkoholnih pi\'{c}a}, keyword = {HACCP, mikrobiolo\v{s}ka opasnost, bezalkoholna pi\'{c}a}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Jovi\'{c}, Nata\v{s}a}, year = {2001}, pages = {50}, keywords = {HACCP, microbiological hazard, unalcoholic drinks}, title = {Aplication HACCP in the production unalcoholic drinks}, keyword = {HACCP, microbiological hazard, unalcoholic drinks}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font