Pregled bibliografske jedinice broj: 357161
Mikrobni kontaminanti u proizvopdnji piva
Mikrobni kontaminanti u proizvopdnji piva, 2000., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki, Zagreb
CROSBI ID: 357161 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Mikrobni kontaminanti u proizvopdnji piva
(Microbial contaminants in the beer production)
Autori
Kekelj, Ivana
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki
Mjesto
Zagreb
Datum
12.07
Godina
2000
Stranica
89
Mentor
Delaš, Frane
Ključne riječi
pivo ; sladovina ; kvasac Saccharomyces cerevisiae ; kontaminanti
(beer ; malt ; yeast Saccharomyces cerevisiae ; contaminants)
Sažetak
Pojavom mikroorganizama (bakterija i kvasaca)mogućih uzročnika kontaminacije piva može doći do promjena organoleptičkih svojstava (okusa i izgleda piva) koje mogu biti tako izražene da pivo postane neupotrebljivo za piće. Stoga je potrebno provoditi mikrobiološku kontrolu u svim fazama proizvodnog postupka. Istražena je prisutnost mikrobnih kontaminanata u pojedinim fazama proizvodnje različitih vrsta piva, u različitoj ambalaži. Iz dobivenih rezultata vidljivo je da istraživane vrste piva zadovoljavaju mikrobiološku čistoću piva.
Izvorni jezik
Hrvatski