Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 357161

Mikrobni kontaminanti u proizvopdnji piva


Kekelj, Ivana
Mikrobni kontaminanti u proizvopdnji piva, 2000., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki, Zagreb


CROSBI ID: 357161 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Mikrobni kontaminanti u proizvopdnji piva
(Microbial contaminants in the beer production)

Autori
Kekelj, Ivana

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki

Mjesto
Zagreb

Datum
12.07

Godina
2000

Stranica
89

Mentor
Delaš, Frane

Ključne riječi
pivo ; sladovina ; kvasac Saccharomyces cerevisiae ; kontaminanti
(beer ; malt ; yeast Saccharomyces cerevisiae ; contaminants)

Sažetak
Pojavom mikroorganizama (bakterija i kvasaca)mogućih uzročnika kontaminacije piva može doći do promjena organoleptičkih svojstava (okusa i izgleda piva) koje mogu biti tako izražene da pivo postane neupotrebljivo za piće. Stoga je potrebno provoditi mikrobiološku kontrolu u svim fazama proizvodnog postupka. Istražena je prisutnost mikrobnih kontaminanata u pojedinim fazama proizvodnje različitih vrsta piva, u različitoj ambalaži. Iz dobivenih rezultata vidljivo je da istraživane vrste piva zadovoljavaju mikrobiološku čistoću piva.

Izvorni jezik
Hrvatski



POVEZANOST RADA


Profili:

Avatar Url Frane Delaš (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Kekelj, Ivana
Mikrobni kontaminanti u proizvopdnji piva, 2000., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki, Zagreb
Kekelj, I. (2000) 'Mikrobni kontaminanti u proizvopdnji piva', diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Kekelj, Ivana}, year = {2000}, pages = {89}, keywords = {pivo, sladovina, kvasac Saccharomyces cerevisiae, kontaminanti}, title = {Mikrobni kontaminanti u proizvopdnji piva}, keyword = {pivo, sladovina, kvasac Saccharomyces cerevisiae, kontaminanti}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Kekelj, Ivana}, year = {2000}, pages = {89}, keywords = {beer, malt, yeast Saccharomyces cerevisiae, contaminants}, title = {Microbial contaminants in the beer production}, keyword = {beer, malt, yeast Saccharomyces cerevisiae, contaminants}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font