Pregled bibliografske jedinice broj: 357160
Mikrobiološka kontrola svježe pakirane i uskladištene mliječne čokolade
Mikrobiološka kontrola svježe pakirane i uskladištene mliječne čokolade, 2001., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki, Zagreb
CROSBI ID: 357160 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Mikrobiološka kontrola svježe pakirane i uskladištene mliječne čokolade
(Microbial control of fresh packed and stored milk chocolate)
Autori
Veseljak, Jasmina
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki
Mjesto
Zagreb
Datum
03.05
Godina
2001
Stranica
66
Mentor
Delaš, Frane
Ključne riječi
mliječna čokolada; mikrobiološka kontrola; indikator mikroorganizmi; aktivitet vode
(milk chocolate; microbial control; indicator microorganisms; water activity)
Sažetak
Mliječna čokolada može postati neupotrebljiva za konzumiranje zbog pojave patogenih vrsta iz roda Salmonella, ali isto tako i zbog velikog broja drugih mikroorganizama (bakterija i plijesni).Stoga je potrebno provoditi kontrolu mikrobiološke kakvoće svježe pakirane Istražena je razlika mikrobiološke kakvoće svježe i skladištene pakirane mliječne čokolade. Dobiveni rezultati ukazuju da uočena promjena nije narušila mikrobiološku kakvoću uzoraka.
Izvorni jezik
Hrvatski