Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 357159

Mikrobiološka ispravnost namirnica u restoranu društvene prehrane


Bubalo, Boža
Mikrobiološka ispravnost namirnica u restoranu društvene prehrane, 2001., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki, Zagreb


CROSBI ID: 357159 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Mikrobiološka ispravnost namirnica u restoranu društvene prehrane
(Microbiological safety of food in the company restaurant)

Autori
Bubalo, Boža

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki

Mjesto
Zagreb

Datum
06.03

Godina
2001

Stranica
76

Mentor
Delaš, Frane

Ključne riječi
hrana-namirnica; kontaminacija; mikroorganizmi; izolacija; kvarenje namirnica
(food; contamination; microorganisms; isolation; spoilage of food)

Sažetak
Prehrana na radnom mjestu ili za vrijeme rada omogućuje zaposleniku izbalansiranu prehranu primjerenu njegovim psihofizičkim naporima u danu, tjednu ili mjesecu.Ta hrana, mora pored gastronomskih zahtjeva, biti i zdravstveno ispravna.Jedan od kriterija zdravstvene ispravnosti je i mikrobiološka ispravnost.Pravilnikom o mikrobiološkim standardima za namirnice propisan je standard za gotova jela pripremljena u restoranima.Tijekom1999. i 2000. godine anlizirano je 227 uzoraka hrane uzrokovane u restoranu Društvene prehrane "Podravka".Cilj te mikrobiološke kontrole bio je utvrditi da li se primjenjuju zadovoljavajući postupci u toku pripreme i raspodijele te hrane.Tijekom 1999.godine od 110 analiziranih uzoraka, 11 uzoraka ne odgovara propisanom standardu.U 2000.godini od 117 analiziranih uzoraka, propisanom standardu ne odgovaraju 4 uzorka.Vidljivo je da su u 2000.godini dobiveni znatno bolji rezultati što ukazuje na poboljšanje u postupku pripreme i raspodjele hrane.

Izvorni jezik
Hrvatski



POVEZANOST RADA


Profili:

Avatar Url Frane Delaš (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Bubalo, Boža
Mikrobiološka ispravnost namirnica u restoranu društvene prehrane, 2001., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki, Zagreb
Bubalo, B. (2001) 'Mikrobiološka ispravnost namirnica u restoranu društvene prehrane', diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Bubalo, Bo\v{z}a}, year = {2001}, pages = {76}, keywords = {hrana-namirnica, kontaminacija, mikroorganizmi, izolacija, kvarenje namirnica}, title = {Mikrobiolo\v{s}ka ispravnost namirnica u restoranu dru\v{s}tvene prehrane}, keyword = {hrana-namirnica, kontaminacija, mikroorganizmi, izolacija, kvarenje namirnica}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Bubalo, Bo\v{z}a}, year = {2001}, pages = {76}, keywords = {food, contamination, microorganisms, isolation, spoilage of food}, title = {Microbiological safety of food in the company restaurant}, keyword = {food, contamination, microorganisms, isolation, spoilage of food}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font