Pregled bibliografske jedinice broj: 355792
Utjecaj djelomične defolijacije na dozrijevanje grožđa i kakvoću vina cv. Traminac mirisavi (V. vinifera L.)
Utjecaj djelomične defolijacije na dozrijevanje grožđa i kakvoću vina cv. Traminac mirisavi (V. vinifera L.), 2004., magistarski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 355792 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Utjecaj djelomične defolijacije na dozrijevanje grožđa i kakvoću vina cv. Traminac mirisavi (V. vinifera L.)
(Effect of partail defoliation on the maturation of grapes nad quality of Gewurztraminer (V. vinifera L.)wine)
Autori
Karoglan, Marko
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, magistarski rad
Fakultet
Agronomski fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
17.12
Godina
2004
Stranica
71
Mentor
Kozina, Bernard
Ključne riječi
traminac; djelomična defolijacija; dozrijevanje; monoterpeni
(gewurztraminer; partail defoliation; maturation; monoterpenes)
Sažetak
Odstranjivanje 4 i 8 listova sa mladica u vrijeme šare grožđa uspoređeno je sa varijantom koja nije uključivala skidanje lišća. djelomična defoliacija utjecala je na povećanje sadržaja šećera i smanjenje ukupnih kiselina, kao i na povećanje razine monoterpenskih spojeva u vinu, poglavito varijanta skidanja 8 bazalnih listova.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb