Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 353102

Konzerviranje cikle visokim temperaturama


Špoljar, Jadranka
Konzerviranje cikle visokim temperaturama, 2004., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 353102 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Konzerviranje cikle visokim temperaturama
(Conservation Red Beet of high-temperature)

Autori
Špoljar, Jadranka

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Agronomski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
05.10

Godina
2004

Stranica
43

Mentor
Dobričević, Nadica

Ključne riječi
povrće; cikla; Bikor; Rongette; Scarlet; visoka temperatura
(vegetables; red beet; Bikor; Rongette; Scarlet; high-temperatre)

Sažetak
Cilj istraživanja je utvrditi karakteristike sorata Bikor, Rongette i Scarlet za industrijsku preradu. Kvaliteta svježe sirovine sorte Bikor kao referentne te novih sorata u količini suhe tvari(%), veličini i obliku korijena, te karakteristike presjeka korijena. Karakteristike prerade cikle primjenom visokih temperatura odnosno pasterizacijom te potrebna mehanizacija za industrijsku preradu. Senzoričke karakteristike boje, okusa mirisa i teksture gotovog proizvoda. Ocjena kvalitete naljeva i cikle pasterizirane u staklenki. Kakvoća sirovine, klimatske prilike, sortiment, ukus potrošaća utjeću na kakvoću gotovog proizvod. Kako se sortiment cike stalno povećava, odnosno proizvode se nove sorte, tako se njihova svojstva moraju ispitati u laboratoriju. svojstva novih sorata se uspoređuju sa svojstvima starih, u cilju pronalaska sorata sa što boljim sortnim karakteristikama. U proizvodnji cikle, stare sorte se postupno zamjenjuju novima, koje odgovaraju potrebama tržišta. Treba uzeti u obzir da se ukus i potrebe potrošača mijenjaju i zato se proizvode nove sorte sa različitim količinama suhe tvari, veličinom i oblikom korijena, izgledom presjeka korijena, bojom, okusom, različitim mirisom, izgledom, teksturom gotovog proizvoda i različitim osobinama naljeva u staklenci gotovog proizvoda.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb


Citiraj ovu publikaciju:

Špoljar, Jadranka
Konzerviranje cikle visokim temperaturama, 2004., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
Špoljar, J. (2004) 'Konzerviranje cikle visokim temperaturama', diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {\v{S}poljar, Jadranka}, year = {2004}, pages = {43}, keywords = {povr\'{c}e, cikla, Bikor, Rongette, Scarlet, visoka temperatura}, title = {Konzerviranje cikle visokim temperaturama}, keyword = {povr\'{c}e, cikla, Bikor, Rongette, Scarlet, visoka temperatura}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {\v{S}poljar, Jadranka}, year = {2004}, pages = {43}, keywords = {vegetables, red beet, Bikor, Rongette, Scarlet, high-temperatre}, title = {Conservation Red Beet of high-temperature}, keyword = {vegetables, red beet, Bikor, Rongette, Scarlet, high-temperatre}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font