Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 353029

Kakvoća industrijski konzerviranih kiselih krastavaca


Mencl, Elizabeta
Kakvoća industrijski konzerviranih kiselih krastavaca, 1998., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 353029 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Kakvoća industrijski konzerviranih kiselih krastavaca
(Quality industry conservation pickled Gherkin)

Autori
Mencl, Elizabeta

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Agronomski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
14.09

Godina
1998

Stranica
44

Mentor
Dobričević, Nadica

Ključne riječi
povrće; krastavac; kiseljenje
(vegetables; cucumber; acidify)

Sažetak
Uzgoj krastavaca za preradu u Hrvatskoj predstavlja važan dio povrtlarske proizvodnje s obzirom na povoljne uvjete za njihovu proizvodnju. Njihova visoka dohodovnost na malim površinama razlog su širenja proizvodnje na obiteljska gospodarstva i to za poznatog domaćeg kupca, a poslijednjih godina i za inozemne naručitelje. U 1996. godini proizvodnja krastavaca za preradu u Hrvatskoj je bila organizirana na oko 4300 obiteljskih gospodarstava ili na oko 400 ha, te je s te površine ukupno proizvedeno oko 7800 t krastavaca. Preko 80% ukupno proizvedenih krastavaca većim dijelom je prerađeno u domaćim tvornicama i izvezeno.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Nadica Dobričević (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Mencl, Elizabeta
Kakvoća industrijski konzerviranih kiselih krastavaca, 1998., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
Mencl, E. (1998) 'Kakvoća industrijski konzerviranih kiselih krastavaca', diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Mencl, Elizabeta}, year = {1998}, pages = {44}, keywords = {povr\'{c}e, krastavac, kiseljenje}, title = {Kakvo\'{c}a industrijski konzerviranih kiselih krastavaca}, keyword = {povr\'{c}e, krastavac, kiseljenje}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Mencl, Elizabeta}, year = {1998}, pages = {44}, keywords = {vegetables, cucumber, acidify}, title = {Quality industry conservation pickled Gherkin}, keyword = {vegetables, cucumber, acidify}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font