Pregled bibliografske jedinice broj: 353029
Kakvoća industrijski konzerviranih kiselih krastavaca
Kakvoća industrijski konzerviranih kiselih krastavaca, 1998., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 353029 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Kakvoća industrijski konzerviranih kiselih krastavaca
(Quality industry conservation pickled Gherkin)
Autori
Mencl, Elizabeta
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Agronomski fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
14.09
Godina
1998
Stranica
44
Mentor
Dobričević, Nadica
Ključne riječi
povrće; krastavac; kiseljenje
(vegetables; cucumber; acidify)
Sažetak
Uzgoj krastavaca za preradu u Hrvatskoj predstavlja važan dio povrtlarske proizvodnje s obzirom na povoljne uvjete za njihovu proizvodnju. Njihova visoka dohodovnost na malim površinama razlog su širenja proizvodnje na obiteljska gospodarstva i to za poznatog domaćeg kupca, a poslijednjih godina i za inozemne naručitelje. U 1996. godini proizvodnja krastavaca za preradu u Hrvatskoj je bila organizirana na oko 4300 obiteljskih gospodarstava ili na oko 400 ha, te je s te površine ukupno proizvedeno oko 7800 t krastavaca. Preko 80% ukupno proizvedenih krastavaca većim dijelom je prerađeno u domaćim tvornicama i izvezeno.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)