Pregled bibliografske jedinice broj: 352980
Konzerviranje mrkve sušenjem
Konzerviranje mrkve sušenjem, 1998., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 352980 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Konzerviranje mrkve sušenjem
(Conservation Carrot of Drying)
Autori
Lukačević, Ljiljana
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Agronomski fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
25.05
Godina
1998
Stranica
46
Mentor
Dobričević, Nadica
Ključne riječi
povrće; mrkva; sušenje
(vegetables; carrot; drying)
Sažetak
Sušenje je jedan od najznačajnijih postupaka konzerviranja povrća. Prema količini obrađene sirovine, mrkva zauzima značajno mijesto. Kvaliteta suhog proizvoda važna je jer se suha mrkva nalazi u različitim mješavinama koje dolaze kao dodaci u pripremi obroka.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)