Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 351218

Fermentacija i skladišna održivost kiselog kupusa


Šarić, Sanja
Fermentacija i skladišna održivost kiselog kupusa, 2007., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 351218 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Fermentacija i skladišna održivost kiselog kupusa
(Fermentation and Sauerkraut durability in stotage)

Autori
Šarić, Sanja

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Agronomski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
13.09

Godina
2007

Stranica
33

Mentor
Dobričević, Nadica

Ključne riječi
kupus; parametri kakvoće; proizvodno područje
(cabbage; standards of quality; production area)

Sažetak
Ovaj rad obuhvaća analizu glavica 10 sorata kupusa ogulinskog proizvodnog područja, za godinu 2003. Ogulinsko proizvodno područje je jedno od najvećih za proizvodnju kupusa u Republici Hrvatskoj. Da bi se utvrdila kakvoća pojedine sorte za određeno proizvodno područje analizirat će se slijedeći parametri kakvoće: količina suhe tvari, količina ukupnih kiselina, količina topljive suhe tvari, pH vrijednost, količina vitamina C i količina NaCl. Sorte su slijedeće: Histona, Rx 05803196, Varaždinski, Ramada, Cecile, Krautman, Charmant, Cassandra, Krautkeiser i Agenor. Analiza se provodila na Zavodu za poljoprivrednu tehnologiju, skladištenje i transport Agronomskog fakulteta. Analiziranje i testiranje podataka rezultirat će naglaskom na kvalitetu sorte Rx 05803196 i Krautman kao sorata sa najmanjim promjenama mjerenih vrijednosti tijekom 180 dana fermentacije za najveći broj parametara.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Nadica Dobričević (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Šarić, Sanja
Fermentacija i skladišna održivost kiselog kupusa, 2007., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
Šarić, S. (2007) 'Fermentacija i skladišna održivost kiselog kupusa', diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {\v{S}ari\'{c}, Sanja}, year = {2007}, pages = {33}, keywords = {kupus, parametri kakvo\'{c}e, proizvodno podru\v{c}je}, title = {Fermentacija i skladi\v{s}na odr\v{z}ivost kiselog kupusa}, keyword = {kupus, parametri kakvo\'{c}e, proizvodno podru\v{c}je}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {\v{S}ari\'{c}, Sanja}, year = {2007}, pages = {33}, keywords = {cabbage, standards of quality, production area}, title = {Fermentation and Sauerkraut durability in stotage}, keyword = {cabbage, standards of quality, production area}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font