Pregled bibliografske jedinice broj: 351218
Fermentacija i skladišna održivost kiselog kupusa
Fermentacija i skladišna održivost kiselog kupusa, 2007., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 351218 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Fermentacija i skladišna održivost kiselog kupusa
(Fermentation and Sauerkraut durability in stotage)
Autori
Šarić, Sanja
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Agronomski fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
13.09
Godina
2007
Stranica
33
Mentor
Dobričević, Nadica
Ključne riječi
kupus; parametri kakvoće; proizvodno područje
(cabbage; standards of quality; production area)
Sažetak
Ovaj rad obuhvaća analizu glavica 10 sorata kupusa ogulinskog proizvodnog područja, za godinu 2003. Ogulinsko proizvodno područje je jedno od najvećih za proizvodnju kupusa u Republici Hrvatskoj. Da bi se utvrdila kakvoća pojedine sorte za određeno proizvodno područje analizirat će se slijedeći parametri kakvoće: količina suhe tvari, količina ukupnih kiselina, količina topljive suhe tvari, pH vrijednost, količina vitamina C i količina NaCl. Sorte su slijedeće: Histona, Rx 05803196, Varaždinski, Ramada, Cecile, Krautman, Charmant, Cassandra, Krautkeiser i Agenor. Analiza se provodila na Zavodu za poljoprivrednu tehnologiju, skladištenje i transport Agronomskog fakulteta. Analiziranje i testiranje podataka rezultirat će naglaskom na kvalitetu sorte Rx 05803196 i Krautman kao sorata sa najmanjim promjenama mjerenih vrijednosti tijekom 180 dana fermentacije za najveći broj parametara.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)