Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 350054

Dostignuća u tehnologiji ugljikohidrata


Šubarić, Drago
Dostignuća u tehnologiji ugljikohidrata // Ss. Cyril and Methodius University
Skopje, 2007. str. 1-2 (plenarno, nije recenziran, pp prezentacija, stručni)


CROSBI ID: 350054 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Dostignuća u tehnologiji ugljikohidrata
(Advecemants in carbohydrate technology)

Autori
Šubarić, Drago

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, pp prezentacija, stručni

Izvornik
Ss. Cyril and Methodius University / - Skopje, 2007, 1-2

Skup
Ss. Cyril and Methodius University

Mjesto i datum
Skopje, Sjeverna Makedonija, 22.04.2007

Vrsta sudjelovanja
Plenarno

Vrsta recenzije
Nije recenziran

Ključne riječi
Ugljikohidrati; škrob; šećeri; hidrolizati; modifikati škroba
(Carbohydrates; starch; sugars; hydrolysates; modified starches)

Sažetak
Ugljikohidrati u prehrani i industrijska primjena. Kemijska i fizikalna svojstva škroba i drugih polisaharida. Trendovi u proizvodnji i potrošnji škroba, škrobnih hidrolizata i modifikata. Sirovine u proizvodnji škroba (kukuruz, pšenica, krumpir i riža). Enzimi u tehnologiji škroba te proizvodnja škrobnih sirupa, kristalne glukoze, fruktozni sirupi i fruktoze. Proizvodnja modificiranih škrobova i primjena u prehrambenoj i drugim industrijama. Proizvodnja škroba iz kukruza, krumpira i pšenice. Nusproizvodi industrije škroba.Proizvodnja saharoze iz šećerne repe i šećere trske. Analitičke metode u tehnologiji ugljikohidrata. Kvaliteta šećera. Termofizikalna svojstva škroba. Reološka svojstva škrobnih suspenzija. Kapacitet vezivanja vode. Priprema modificiranih škrobova.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
113-1130473-0571 - Razvoj novih modificiranih škrobova i primjena u prehrambenoj industriji (Šubarić, Drago, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Drago Šubarić (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Šubarić, Drago
Dostignuća u tehnologiji ugljikohidrata // Ss. Cyril and Methodius University
Skopje, 2007. str. 1-2 (plenarno, nije recenziran, pp prezentacija, stručni)
Šubarić, D. (2007) Dostignuća u tehnologiji ugljikohidrata. U: Ss. Cyril and Methodius University.
@article{article, author = {\v{S}ubari\'{c}, Drago}, year = {2007}, pages = {1-2}, keywords = {Ugljikohidrati, \v{s}krob, \v{s}e\'{c}eri, hidrolizati, modifikati \v{s}kroba}, title = {Dostignu\'{c}a u tehnologiji ugljikohidrata}, keyword = {Ugljikohidrati, \v{s}krob, \v{s}e\'{c}eri, hidrolizati, modifikati \v{s}kroba}, publisherplace = {Skopje, Sjeverna Makedonija} }
@article{article, author = {\v{S}ubari\'{c}, Drago}, year = {2007}, pages = {1-2}, keywords = {Carbohydrates, starch, sugars, hydrolysates, modified starches}, title = {Advecemants in carbohydrate technology}, keyword = {Carbohydrates, starch, sugars, hydrolysates, modified starches}, publisherplace = {Skopje, Sjeverna Makedonija} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font