Pregled bibliografske jedinice broj: 350054
Dostignuća u tehnologiji ugljikohidrata
Dostignuća u tehnologiji ugljikohidrata // Ss. Cyril and Methodius University
Skopje, 2007. str. 1-2 (plenarno, nije recenziran, pp prezentacija, stručni)
CROSBI ID: 350054 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Dostignuća u tehnologiji ugljikohidrata
(Advecemants in carbohydrate technology)
Autori
Šubarić, Drago
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, pp prezentacija, stručni
Izvornik
Ss. Cyril and Methodius University
/ - Skopje, 2007, 1-2
Skup
Ss. Cyril and Methodius University
Mjesto i datum
Skopje, Sjeverna Makedonija, 22.04.2007
Vrsta sudjelovanja
Plenarno
Vrsta recenzije
Nije recenziran
Ključne riječi
Ugljikohidrati; škrob; šećeri; hidrolizati; modifikati škroba
(Carbohydrates; starch; sugars; hydrolysates; modified starches)
Sažetak
Ugljikohidrati u prehrani i industrijska primjena. Kemijska i fizikalna svojstva škroba i drugih polisaharida. Trendovi u proizvodnji i potrošnji škroba, škrobnih hidrolizata i modifikata. Sirovine u proizvodnji škroba (kukuruz, pšenica, krumpir i riža). Enzimi u tehnologiji škroba te proizvodnja škrobnih sirupa, kristalne glukoze, fruktozni sirupi i fruktoze. Proizvodnja modificiranih škrobova i primjena u prehrambenoj i drugim industrijama. Proizvodnja škroba iz kukruza, krumpira i pšenice. Nusproizvodi industrije škroba.Proizvodnja saharoze iz šećerne repe i šećere trske. Analitičke metode u tehnologiji ugljikohidrata. Kvaliteta šećera. Termofizikalna svojstva škroba. Reološka svojstva škrobnih suspenzija. Kapacitet vezivanja vode. Priprema modificiranih škrobova.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Projekti:
113-1130473-0571 - Razvoj novih modificiranih škrobova i primjena u prehrambenoj industriji (Šubarić, Drago, MZOS ) ( CroRIS)
Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
Profili:
Drago Šubarić
(autor)