Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 349937

Prehrambena svojstva mlijeka


Lukač Havranek, Jasmina; Antunac, Neven
Prehrambena svojstva mlijeka // Mljekarstvo, 46 (1996), 1; 3-14 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)


CROSBI ID: 349937 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Prehrambena svojstva mlijeka
(Nutritive properties of milk)

Autori
Lukač Havranek, Jasmina ; Antunac, Neven

Izvornik
Mljekarstvo (0026-704X) 46 (1996), 1; 3-14

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, stručni

Ključne riječi
mlijeko ; prehrambena vrijednost ; preosjetljivost
(milk ; nutritive value ; milk intolerance)

Sažetak
O mlijeku i mliječnim proizvodima raspravlja se više nego o bilo kojoj drugoj hrani, od utjecaja mliječne masti na zdravlje ljudi pa sve do utjecaja prerade na prehrambena svojstva mlijeka. Važnost mlijeka sigurno je velika u dobro izbalansiranoj prehrani, a raspravljati valja i o "zaštitnoj ulozi" za zdravlje ljudi, vidu koji zahtijeva znatno više istraživanja od onih provedenih do sada. U radu su obrađeni neki vidovi prehrambene i zaštitne uloge mlijeka.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)

Napomena
Rad je predstavljen na 32. skupu agronoma Hrvatske "Unapređenje ratarske, stočarske i povrćarske proizvodnje i primjene biotehnologije u poljoprivredi"



POVEZANOST RADA


Projekti:
178882

Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Neven Antunac (autor)

Poveznice na cjeloviti tekst rada:

hrcak.srce.hr

Citiraj ovu publikaciju:

Lukač Havranek, Jasmina; Antunac, Neven
Prehrambena svojstva mlijeka // Mljekarstvo, 46 (1996), 1; 3-14 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
Lukač Havranek, J. & Antunac, N. (1996) Prehrambena svojstva mlijeka. Mljekarstvo, 46 (1), 3-14.
@article{article, author = {Luka\v{c} Havranek, Jasmina and Antunac, Neven}, year = {1996}, pages = {3-14}, keywords = {mlijeko, prehrambena vrijednost, preosjetljivost}, journal = {Mljekarstvo}, volume = {46}, number = {1}, issn = {0026-704X}, title = {Prehrambena svojstva mlijeka}, keyword = {mlijeko, prehrambena vrijednost, preosjetljivost} }
@article{article, author = {Luka\v{c} Havranek, Jasmina and Antunac, Neven}, year = {1996}, pages = {3-14}, keywords = {milk, nutritive value, milk intolerance}, journal = {Mljekarstvo}, volume = {46}, number = {1}, issn = {0026-704X}, title = {Nutritive properties of milk}, keyword = {milk, nutritive value, milk intolerance} }

Uključenost u ostale bibliografske baze podataka::


  • CAB Abstracts





Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font