Pregled bibliografske jedinice broj: 349937
Prehrambena svojstva mlijeka
Prehrambena svojstva mlijeka // Mljekarstvo, 46 (1996), 1; 3-14 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
CROSBI ID: 349937 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Prehrambena svojstva mlijeka
(Nutritive properties of milk)
Autori
Lukač Havranek, Jasmina ; Antunac, Neven
Izvornik
Mljekarstvo (0026-704X) 46
(1996), 1;
3-14
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, stručni
Ključne riječi
mlijeko ; prehrambena vrijednost ; preosjetljivost
(milk ; nutritive value ; milk intolerance)
Sažetak
O mlijeku i mliječnim proizvodima raspravlja se više nego o bilo kojoj drugoj hrani, od utjecaja mliječne masti na zdravlje ljudi pa sve do utjecaja prerade na prehrambena svojstva mlijeka. Važnost mlijeka sigurno je velika u dobro izbalansiranoj prehrani, a raspravljati valja i o "zaštitnoj ulozi" za zdravlje ljudi, vidu koji zahtijeva znatno više istraživanja od onih provedenih do sada. U radu su obrađeni neki vidovi prehrambene i zaštitne uloge mlijeka.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)
Napomena
Rad je predstavljen na 32. skupu agronoma Hrvatske "Unapređenje ratarske, stočarske i povrćarske proizvodnje i primjene biotehnologije u poljoprivredi"
POVEZANOST RADA
Citiraj ovu publikaciju:
Uključenost u ostale bibliografske baze podataka::
- CAB Abstracts