Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 348611

Mineralni sastav ploda rajčice pri različitim koncentracijama NaCl-a u hranjivoj otopini


Erhatić-Sukalić, Renata; Toth, Nina; Borošić, Josip; Herak Ćustić, Mirjana; Benko, Božidar
Mineralni sastav ploda rajčice pri različitim koncentracijama NaCl-a u hranjivoj otopini // 43. hrvatski i 3. međunarodni simpozij agronoma : zbornik radova = 43th Croatian & 3th International Symposium on Agriculture : proceedings / Pospišil, Milan (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2008. str. 444-446 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)


CROSBI ID: 348611 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Mineralni sastav ploda rajčice pri različitim koncentracijama NaCl-a u hranjivoj otopini
(Mineral Composition of Tomato Fruit in Relation to Different NaCl-Concentrations in Nutrient Solution)

Autori
Erhatić-Sukalić, Renata ; Toth, Nina ; Borošić, Josip ; Herak Ćustić, Mirjana ; Benko, Božidar

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni

Izvornik
43. hrvatski i 3. međunarodni simpozij agronoma : zbornik radova = 43th Croatian & 3th International Symposium on Agriculture : proceedings / Pospišil, Milan - Zagreb : Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2008, 444-446

ISBN
978-953-6135-67-7

Skup
Hrvatski simpozij agronoma (43 ; 2008) ; Međunarodni simpozij agronoma (3 ; 2008)

Mjesto i datum
Opatija, Hrvatska, 18.02.2008. - 21.02.2008

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija

Ključne riječi
rajčica; elektrokonduktivitet; dušik; fosfor; kalij; željezo
(tomato; electrical conductivity; nitrogen; phosphorus; potassium; iron)

Sažetak
Povećanjem EC-vrijednosti hranjive otopine do određene razine, moguće je poboljšanje kvalitete hidroponskih plodova rajčice. Dodavanje NaCl-a u hranjivu otopinu, uz povećanje EC-vrijednosti, može uzrokovati razlike u mineralnom sastavu ploda. Dvogodišnje istraživanje imalo je za cilj utvrditi utjecaj povećane koncentracije NaCl-a u hranjivoj otopini (0, 05, 0, 125 i 0, 2 %), na sadržaj biogenih makro-elemenata u plodovima rajčice, u odnosu na hranjivu otopinu bez NaCl. U obje godine koncentracija NaCl-a nije značajno utjecala na količinu dušika, dok je povećana koncentracija rezultirala opravdanim smanjenjem sadržaja kalija i fosfora te povećanjem sadržaja željeza u plodu rajčice. Zaključuje se da povećanje koncentracije NaCl-a u hranjivoj otopini različito utječe na usvajanje pojedinog hraniva.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Projekti:
0178033

Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Poveznice na cjeloviti tekst rada:

Pristup cjelovitom tekstu rada

Citiraj ovu publikaciju:

Erhatić-Sukalić, Renata; Toth, Nina; Borošić, Josip; Herak Ćustić, Mirjana; Benko, Božidar
Mineralni sastav ploda rajčice pri različitim koncentracijama NaCl-a u hranjivoj otopini // 43. hrvatski i 3. međunarodni simpozij agronoma : zbornik radova = 43th Croatian & 3th International Symposium on Agriculture : proceedings / Pospišil, Milan (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2008. str. 444-446 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
Erhatić-Sukalić, R., Toth, N., Borošić, J., Herak Ćustić, M. & Benko, B. (2008) Mineralni sastav ploda rajčice pri različitim koncentracijama NaCl-a u hranjivoj otopini. U: Pospišil, M. (ur.)43. hrvatski i 3. međunarodni simpozij agronoma : zbornik radova = 43th Croatian & 3th International Symposium on Agriculture : proceedings.
@article{article, author = {Erhati\'{c}-Sukali\'{c}, Renata and Toth, Nina and Boro\v{s}i\'{c}, Josip and Herak \'{C}usti\'{c}, Mirjana and Benko, Bo\v{z}idar}, editor = {Pospi\v{s}il, M.}, year = {2008}, pages = {444-446}, keywords = {raj\v{c}ica, elektrokonduktivitet, du\v{s}ik, fosfor, kalij, \v{z}eljezo}, isbn = {978-953-6135-67-7}, title = {Mineralni sastav ploda raj\v{c}ice pri razli\v{c}itim koncentracijama NaCl-a u hranjivoj otopini}, keyword = {raj\v{c}ica, elektrokonduktivitet, du\v{s}ik, fosfor, kalij, \v{z}eljezo}, publisher = {Agronomski fakultet Sveu\v{c}ili\v{s}ta u Zagrebu}, publisherplace = {Opatija, Hrvatska} }
@article{article, author = {Erhati\'{c}-Sukali\'{c}, Renata and Toth, Nina and Boro\v{s}i\'{c}, Josip and Herak \'{C}usti\'{c}, Mirjana and Benko, Bo\v{z}idar}, editor = {Pospi\v{s}il, M.}, year = {2008}, pages = {444-446}, keywords = {tomato, electrical conductivity, nitrogen, phosphorus, potassium, iron}, isbn = {978-953-6135-67-7}, title = {Mineral Composition of Tomato Fruit in Relation to Different NaCl-Concentrations in Nutrient Solution}, keyword = {tomato, electrical conductivity, nitrogen, phosphorus, potassium, iron}, publisher = {Agronomski fakultet Sveu\v{c}ili\v{s}ta u Zagrebu}, publisherplace = {Opatija, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font