Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 348595

Cold maceration and the quality of Žilavka wine


Herjavec, Stanka; Jeromel, Ana; Prusina, Tihomir; Maslov, Luna
Cold maceration and the quality of Žilavka wine // Zbornik radova 43. hrvatski i 3. međunarodni simpozij agronoma / Pospišil, Milan (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2008. str. 889-892 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)


CROSBI ID: 348595 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Cold maceration and the quality of Žilavka wine

Autori
Herjavec, Stanka ; Jeromel, Ana ; Prusina, Tihomir ; Maslov, Luna

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni

Izvornik
Zbornik radova 43. hrvatski i 3. međunarodni simpozij agronoma / Pospišil, Milan - Zagreb : Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2008, 889-892

ISBN
978-953-6135-67-7

Skup
43. hrvatski i 3. međunarodni simpozij agronoma

Mjesto i datum
Opatija, Hrvatska, 18.02.2008. - 21.02.2008

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija

Ključne riječi
hladna maceracija; Žilavka; senzorna svojstva
(cold maceration; Žilavka; sensory properties)

Sažetak
Controlling skin contact conditions is vital to obtain high quality white wines and it has become a standard procedure in many white wine- production areas. The aim of this work was to investigate the changes in composition and sensory properties of Žilavka wines obtained with different cold skin contact time. Results indicate that cold maceration positively influence the quality of Žilavka wines. The results pointed out significant increase in dry extract, ash, total phenol and decrease in tartaric acid content in Žilavka wines obtained by 10 or 20 hours cold maceration period. Best organoleptic quality of Žilavka wines was obtained by cold maceration at 10 °C during 20 hours period.

Izvorni jezik
Engleski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Projekti:
178-1781845-1915 - Smjernice za kontroliranu ishranu vinove loze i proizvodnju vina (Herak Ćustić, Mirjana, MZOS ) ( CroRIS)
178-1781845-1985 - Uzroci netipične arome starenja u vinu (Jeromel, Ana, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Poveznice na cjeloviti tekst rada:

Pristup cjelovitom tekstu rada

Citiraj ovu publikaciju:

Herjavec, Stanka; Jeromel, Ana; Prusina, Tihomir; Maslov, Luna
Cold maceration and the quality of Žilavka wine // Zbornik radova 43. hrvatski i 3. međunarodni simpozij agronoma / Pospišil, Milan (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2008. str. 889-892 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
Herjavec, S., Jeromel, A., Prusina, T. & Maslov, L. (2008) Cold maceration and the quality of Žilavka wine. U: Pospišil, M. (ur.)Zbornik radova 43. hrvatski i 3. međunarodni simpozij agronoma.
@article{article, author = {Herjavec, Stanka and Jeromel, Ana and Prusina, Tihomir and Maslov, Luna}, editor = {Pospi\v{s}il, M.}, year = {2008}, pages = {889-892}, keywords = {hladna maceracija, \v{Z}ilavka, senzorna svojstva}, isbn = {978-953-6135-67-7}, title = {Cold maceration and the quality of \v{Z}ilavka wine}, keyword = {hladna maceracija, \v{Z}ilavka, senzorna svojstva}, publisher = {Agronomski fakultet Sveu\v{c}ili\v{s}ta u Zagrebu}, publisherplace = {Opatija, Hrvatska} }
@article{article, author = {Herjavec, Stanka and Jeromel, Ana and Prusina, Tihomir and Maslov, Luna}, editor = {Pospi\v{s}il, M.}, year = {2008}, pages = {889-892}, keywords = {cold maceration, \v{Z}ilavka, sensory properties}, isbn = {978-953-6135-67-7}, title = {Cold maceration and the quality of \v{Z}ilavka wine}, keyword = {cold maceration, \v{Z}ilavka, sensory properties}, publisher = {Agronomski fakultet Sveu\v{c}ili\v{s}ta u Zagrebu}, publisherplace = {Opatija, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font