Pregled bibliografske jedinice broj: 345594
UGOSTITELJSKA DJELATNOST – GASTRONOMIJA, SMJEŠTAJ U AGROTURIZMU
UGOSTITELJSKA DJELATNOST – GASTRONOMIJA, SMJEŠTAJ U AGROTURIZMU, 2007. (ostali članci/prilozi).
CROSBI ID: 345594 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
UGOSTITELJSKA DJELATNOST – GASTRONOMIJA, SMJEŠTAJ U AGROTURIZMU
(Tourism and gastronomy - Agritourism accomoditation)
Autori
Juraković, Linda ; Tomčić, Zdenko ; Rajko, Mladen
Izvornik
Zbornik radova sa 1. Kongresa o ruralnom turizmu - Hvar 2007.
Vrsta, podvrsta
Ostale vrste radova, ostali članci/prilozi
Godina
2007
Ključne riječi
Istra; gastronomija; smještaj; tržište; agroturizam.
(Istria; gastronomy; accomoditation; market; agritourism)
Sažetak
Gastronomija kao dio kulturološkog identiteta postala je danas predmetom izučavanja, usavršavanja i promocije različitih regionalnih identiteta. S obzirom da Istra kao vrlo razvijena turistička regija duži niz godina ugošćuje velik broj stranih i domaćih gostiju, razvija se paralelno i svijest da bi osim prirodnih ljepota svoju prepoznatljivost na tržištu trebala tražiti i kroz veću promociju autohtonih prehrambenih artikala. Ovim istraživanjem pokušali smo utvrditi do koje mjere i na koji način se promovira nacionalna « ; kuhinja» ; i smještaj te kako poboljšati njihov plasman, promociju na tržište kroz agroturistička domaćinstva. Ovo istraživanje od posebnog je značaja za Istru kao najrazvijeniju hrvatsku turističku regiju koja svojim brojnim specifičnostima privlači ljubitelje agrarnog turizma iz inozemstva i tuzemstva.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Ekonomija
POVEZANOST RADA
Projekti:
147-1470497-0857 - Agroturizam element održivog ruralnog razvoja
Ustanove:
Institut za poljoprivredu i turizam, Poreč
Profili:
Zdenko Tomčić
(autor)