Pregled bibliografske jedinice broj: 343845
Prehrambene značajke nekih mesnih proizvoda i njihova deklaracija
Prehrambene značajke nekih mesnih proizvoda i njihova deklaracija, 1999., diplomski rad, Veterinarski fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 343845 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Prehrambene značajke nekih mesnih proizvoda i njihova deklaracija
(Nutritional substances some meat products and their declaration)
Autori
Bažulić, Željka
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Veterinarski fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
24.09
Godina
1999
Stranica
45
Mentor
Njari, Bela
Ključne riječi
Mesni proizvodi; Deklaracija
(meat products; declaration)
Sažetak
Deklariranje sastava i količina pojedinih prehrambenih sastojaka u nekoj namirnici ima ne samo informativno nego i edukativno obilježje, pa bi tu obvezu valjalo u nas zakonski proširiti na sve namirnice uključivši i one životinjskog podrijetla.Dobiveni rezultati upućuju da su čajna pašteta i mesni narezak namirnice s povećanim sadržajem kolesterola, a da najmanje kolesterola ima u proizvodima što sadrže govedinu.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Veterinarska medicina
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Veterinarski fakultet, Zagreb