Pregled bibliografske jedinice broj: 343625
Utjecaj fizikalno tehničkih parametara u procesu mljevenja na kakvoću rada i energetiku mlina čekićara
Utjecaj fizikalno tehničkih parametara u procesu mljevenja na kakvoću rada i energetiku mlina čekićara, 2004., magistarski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 343625 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Utjecaj fizikalno tehničkih parametara u procesu mljevenja na kakvoću rada i energetiku mlina čekićara
(The Influence of Physical & Technical parameters in the process of grinding on working quality and energy consumption of the hammmermills)
Autori
Kušec, Vlado
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, magistarski rad
Fakultet
Agronomski fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
11.02
Godina
2004
Stranica
107.
Mentor
Pliestić, Stjepan
Ključne riječi
veličina čestica ; istrošenost čekića ; potrošnja energije
(particle size ; worn-out hammer ; energy consumption)
Sažetak
Istraživan je utjecaj istrošenosti radnih elemenata (čekića) na kakvoću rada mlina pri usitnjavanju zrna kukuruza i sojine sačme do 14% vlage. Radni elementi (čekići) su nakon utvrđivanja istrošenosti sistematizirani u tri skupine, novi, polu-istrošeni i istrošeni. Kakvoća usitnjavanja ispitana je granulometrijskom analizom prema modificiranoj metodi ASAE – standarda. Na temelju izračunatih vrijednosti modula ujednačenosti utvrđeno je da veća istrošenost čekića negativno utječe na kakvoću usitnjenog materijala. Osim istrošenosti radnih elemenata, istraživan je i utjecaj fizikalnih svojstava sirovina (vlaga uzorka, hektolitarska masa, masa 1000 zrna) na kakvoću rada mlina i energetiku mlina čekićara.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Strojarstvo, Poljoprivreda (agronomija)
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Visoko gospodarsko učilište, Križevci,
Agronomski fakultet, Zagreb