Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 338520

Praćenje promjena udjela šupljina u kruhu iz industrijske proizvodnje metodom računalne analize slike


Jakić, Mato
Praćenje promjena udjela šupljina u kruhu iz industrijske proizvodnje metodom računalne analize slike, 2007., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek


CROSBI ID: 338520 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Praćenje promjena udjela šupljina u kruhu iz industrijske proizvodnje metodom računalne analize slike
(Monitoring of share of holes changes in bread from industrial production by applying digital image analysis method)

Autori
Jakić, Mato

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Mjesto
Osijek

Datum
12.07

Godina
2007

Stranica
51

Mentor
Magdić, Damir

Ključne riječi
kruh; udio šupljina; računalna analiza slike
(bread; share of holes; digital image analysis)

Sažetak
Čak i tijekom standardizirane i računalom upravljane i nadzirane industrijske proizvodnje pekarskih proizvoda pojavljuju se razlike u izgledu gotovih proizvoda. Cilj ovog rada je bio u različitim vrstama kruha odrediti udio šupljina i promjenu tijekom višednevne proizvodnje na bazi istog brašna, sa stalnim procesnim parametrima i recepturom. U radu je analiziran Bijeli, Primorski i Miješani kukuruzni kruh nabavljan metodom slučajnog izbora u maloprodajnoj mreži tijekom 12 radnih dana. Udio šupljina određen je metodom računalne analize slike na kriškama kruha, a dobiveni podaci su statistički obrađeni i prikazani tablično i grafički. Rezultati pokazuju da se na Bijelom kruhu u navedenom periodu nalazilo prosječno 17, 26% šupljina, na Primorskom kruhu 21, 81%, a na Miješanom kukuruznom kruhu 28, 38% šupljina na analiziranoj površini. Uprkos stalnim parametrima udio šupljina tijekom navedenog perioda razlikuje se za istu vrstu kruha od 41, 06% kod Primorskog kruha, 47, 57% kod Bijelog kruha do 48, 35% kod Miješanog kukuruznog kruha.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
113-1130471-0451 - Prijenos topline i toplinska svojstva pri procesiranju hrane (Šeruga, Bernarda, MZOS ) ( CroRIS)
113-1130471-0592 - Nedestruktivne metode u procesima proizvodnje i čuvanja hrane (Magdić, Damir, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Damir Magdić (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Jakić, Mato
Praćenje promjena udjela šupljina u kruhu iz industrijske proizvodnje metodom računalne analize slike, 2007., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
Jakić, M. (2007) 'Praćenje promjena udjela šupljina u kruhu iz industrijske proizvodnje metodom računalne analize slike', diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Jaki\'{c}, Mato}, year = {2007}, pages = {51}, keywords = {kruh, udio \v{s}upljina, ra\v{c}unalna analiza slike}, title = {Pra\'{c}enje promjena udjela \v{s}upljina u kruhu iz industrijske proizvodnje metodom ra\v{c}unalne analize slike}, keyword = {kruh, udio \v{s}upljina, ra\v{c}unalna analiza slike}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Jaki\'{c}, Mato}, year = {2007}, pages = {51}, keywords = {bread, share of holes, digital image analysis}, title = {Monitoring of share of holes changes in bread from industrial production by applying digital image analysis method}, keyword = {bread, share of holes, digital image analysis}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font