Pregled bibliografske jedinice broj: 332884
Utjecaj načina održavanja tla na neka agrobiološka i privredno-tehnološka svojstva Kujundžuše bijele
Utjecaj načina održavanja tla na neka agrobiološka i privredno-tehnološka svojstva Kujundžuše bijele // Poljoprivredna znanstvena smotra, 57 (1992), 2; 239-251 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
CROSBI ID: 332884 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Utjecaj načina održavanja tla na neka agrobiološka i privredno-tehnološka svojstva Kujundžuše bijele
(The effect of soil management on some agrobiological and production-technological characteristics of grape Kujundžuša Bijela)
Autori
Pezo, I
Izvornik
Poljoprivredna znanstvena smotra (0370-0291) 57
(1992), 2;
239-251
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, znanstveni
Ključne riječi
kujundžuša bijela; klasična obrada; casoron G; gramoxone
(kujundžuša white; standard cultivation; casoron G; gramoxone)
Sažetak
Provedena su istraživanja s primjenom herbicida na bazi diklobenila 6, 75, paraquat 20% i klasične obrade tla u nasadu vinske sorte kujundžuša bijela s ciljem da se istraži da li različiti načini održavanja tla u rodnom vinogradu utječu na neka agrobiološka i privredno-tehnološka svojstva sorte. Rezultati postignuti u dvogodišnjem trajanju pokusa obrađeni su metodom analize varijance. Prosječna masa rezidbom odbačene rozgve po jednom trsu nešto je veća, a proizvodno-vegetativni index (F:V) nešto niži u drugoj godini istraživanja. Razlike nisu signifikantne. Vrijednosti za koeficijent rodnosti pupa, masu grozda, dobiveni prinos po varijantama, elementi sastava grozda i bobice, strukture grozda i kvalitete mošta također nisu pokazali signifikantne razlike. Iz ovog se nameće zaključak da klasična obrada tla i primjena herbicida casoron G i gramoxone nisu imali bitniji utjecaj na istraživane elemente.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)
Citiraj ovu publikaciju:
Časopis indeksira:
- Scopus
Uključenost u ostale bibliografske baze podataka::
- CAB Abstracts