Pregled bibliografske jedinice broj: 33039
Maceracija masulja i kvaliteta vina Sauvignon
Maceracija masulja i kvaliteta vina Sauvignon // XXXIV znanstveni skup hrvatskih agronoma
Opatija, Hrvatska, 1998. (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni)
CROSBI ID: 33039 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Maceracija masulja i kvaliteta vina Sauvignon
(Maceration and quality of wine Sauvignon)
Autori
Marić, Jasmina
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, sažetak, znanstveni
Izvornik
XXXIV znanstveni skup hrvatskih agronoma
/ - , 1998
Skup
XXXIV znanstveni skup hrvatskih agronoma
Mjesto i datum
Opatija, Hrvatska, 25.02.1998. - 28.02.1998
Vrsta sudjelovanja
Predavanje
Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija
Ključne riječi
maceracija; kvaliteta Sauvignon
(maceration; quality; Sauvignon)
Sažetak
Maceracija masulja bijelog grožđa prije prešanja postala je u nekim vinarskim krajevima standardni postupak općenito zbog vjerovanja da se tim postupkom bolje izluži aroma iz kožice bobica. Grožđe Sauvignona macerirano je 0, 3, 6 sati te su razmotrene kemijske i kvalitetne promjene u rezultirajućim vinima. Pokazano je da vina od grožđa dobivenog maceracijom poslije 6 sati imaju jače razvijenu aromu ali su neharmonična. Najbolje rezultate postiglo je vino dobiveno maceracijom od 3 sata.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)
POVEZANOST RADA