Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 33039

Maceracija masulja i kvaliteta vina Sauvignon


Marić, Jasmina
Maceracija masulja i kvaliteta vina Sauvignon // XXXIV znanstveni skup hrvatskih agronoma
Opatija, Hrvatska, 1998. (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni)


CROSBI ID: 33039 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Maceracija masulja i kvaliteta vina Sauvignon
(Maceration and quality of wine Sauvignon)

Autori
Marić, Jasmina

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, sažetak, znanstveni

Izvornik
XXXIV znanstveni skup hrvatskih agronoma / - , 1998

Skup
XXXIV znanstveni skup hrvatskih agronoma

Mjesto i datum
Opatija, Hrvatska, 25.02.1998. - 28.02.1998

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija

Ključne riječi
maceracija; kvaliteta Sauvignon
(maceration; quality; Sauvignon)

Sažetak
Maceracija masulja bijelog grožđa prije prešanja postala je u nekim vinarskim krajevima standardni postupak općenito zbog vjerovanja da se tim postupkom bolje izluži aroma iz kožice bobica. Grožđe Sauvignona macerirano je 0, 3, 6 sati te su razmotrene kemijske i kvalitetne promjene u rezultirajućim vinima. Pokazano je da vina od grožđa dobivenog maceracijom poslije 6 sati imaju jače razvijenu aromu ali su neharmonična. Najbolje rezultate postiglo je vino dobiveno maceracijom od 3 sata.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Projekti:
178531

Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Jasmina Marić (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Marić, Jasmina
Maceracija masulja i kvaliteta vina Sauvignon // XXXIV znanstveni skup hrvatskih agronoma
Opatija, Hrvatska, 1998. (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni)
Marić, J. (1998) Maceracija masulja i kvaliteta vina Sauvignon. U: XXXIV znanstveni skup hrvatskih agronoma.
@article{article, author = {Mari\'{c}, Jasmina}, year = {1998}, pages = {155}, keywords = {maceracija, kvaliteta Sauvignon}, title = {Maceracija masulja i kvaliteta vina Sauvignon}, keyword = {maceracija, kvaliteta Sauvignon}, publisherplace = {Opatija, Hrvatska} }
@article{article, author = {Mari\'{c}, Jasmina}, year = {1998}, pages = {155}, keywords = {maceration, quality, Sauvignon}, title = {Maceration and quality of wine Sauvignon}, keyword = {maceration, quality, Sauvignon}, publisherplace = {Opatija, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font