Pregled bibliografske jedinice broj: 330316
Organizacija nastave po bolonjskom modelu za područje kvalitete hrane i toksikologije na Sveučilištu u Zagrebu
Organizacija nastave po bolonjskom modelu za područje kvalitete hrane i toksikologije na Sveučilištu u Zagrebu // Drugi kongres hrvatskih znanstvenika iz domovine i inozemstva
Split, Hrvatska, 2007. (poster, nije recenziran, neobjavljeni rad, znanstveni)
CROSBI ID: 330316 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Organizacija nastave po bolonjskom modelu za područje kvalitete hrane i toksikologije na Sveučilištu u Zagrebu
(Education for Food Quality and Toxicology at University of Zagreb according to Bologna Process)
Autori
Kniewald, Jasna ; Vahčić, Nada ; Hruškar, Mirjana
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, neobjavljeni rad, znanstveni
Skup
Drugi kongres hrvatskih znanstvenika iz domovine i inozemstva
Mjesto i datum
Split, Hrvatska, 07.05.2007. - 10.05.2007
Vrsta sudjelovanja
Poster
Vrsta recenzije
Nije recenziran
Ključne riječi
Bolonjski model; kvaliteta hrane; toksikologija; Sveučilište u Zagrebu
(Bologna model; food quality; toxicology; University of Zagreb)
Sažetak
U Europskoj uniji, pa tako i u Hrvatskoj, sve se više pažnje posvećuje području edukacije u području kvalitete i zdravstvene ispravnosti hrane. European Commission u okviru FP6, a sada u pozivima za FP7 programe, predviđa znatna sredstva za istraživanja u tom području i samim tim je predviđena intenzivna edukacija mladih znanstvenika. Na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu provodi se edukacija studenata prema bolonjskom modelu kroz preddiplomski i diplomski studij Nutricionizam, diplomski studij Upravljanje sigurnošću hrane te na poslijediplomskom doktorskom studiju Nutricionizam, kao i na poslijediplomskim specijalističkim studijima Kvaliteta i sigurnost hrane i Upravljanje hranom. Prehrambeno-biotehnološki fakultet ima dugogodišnje iskustvo u provođenju nastave iz nutricionizma, kvalitete hrane i toksikologije za potrebe praćenja zdravstvene ispravnosti hrane. Na posteru će se prikazati nastavni programi s pripadajućim ECTS bodovima po pojedinim studijima, posebice kolegiji koji obuhvaćaju kontrolu hrane i toksikologiju, s naglaskom na znanja koja se stiču na pojedinim studijima.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Biotehnologija
Napomena
Link za pregled postera http://www.kongres-znanstvenika.hr/posteri
POVEZANOST RADA
Projekti:
058-0580696-2808 - Bioaktivne komponente u hrani - promjene uzrokovane pripremom i čuvanjem (Vahčić, Nada, MZOS ) ( CroRIS)
058-0582184-2232 - Endokrino-aktivne supstancije u hrani i oštećenja reproduktivnog sustava (Šimić, Branimir, MZOS ) ( CroRIS)
058-0582184-2414 - Nekliničke metode ispitivanja tvari iz okoliša na stanicama sisavaca i riba (Gaurina-Srček, Višnja, MZOS ) ( CroRIS)
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb