Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 330177

Utjecaj barrique bačava na trpkoću vina


Radić, Mario
Utjecaj barrique bačava na trpkoću vina, 2007., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 330177 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj barrique bačava na trpkoću vina
(Influence of barrique barrels on astrigency of wine)

Autori
Radić, Mario

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
04.04

Godina
2007

Stranica
58

Mentor
Gracin, Leo

Ključne riječi
barik bačve; senzorska analiza; tanini; trpkoća
(barrique barrrels; sensory analysis; tannins; astrigency)

Sažetak
Ovaj rad opisuje važnost utjecaja barrique bačava na trpkoću vina. Hrastove bačve izrađene su od slavonskog hrasta kitnjaka i lužnjaka, a vino koje je odležalo u njima je "Modro jezero" proizvedeno od sorti Trnjak, Cabernet Sauvignon i Merlot u vinariji Grabovac, te "Plavac mali" proizveden u vinariji Zlatan otok. U sklopu ovog rada trenirana je i selekcionirana skupina senzorskih analitičara koji su procjenili intenzitet trpkoće uzoraka vina. Dobiveni rezultati pokazuju da najveći utjecaj na trpkoću vina ima sastav drva od koje je bačva napravljena, te način obrade bačve

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
058-0580696-2737 - Stabilnost bioaktivnih sastojaka grožđa i vina

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Leo Gracin (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Radić, Mario
Utjecaj barrique bačava na trpkoću vina, 2007., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Radić, M. (2007) 'Utjecaj barrique bačava na trpkoću vina', diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Radi\'{c}, Mario}, year = {2007}, pages = {58}, keywords = {barik ba\v{c}ve, senzorska analiza, tanini, trpko\'{c}a}, title = {Utjecaj barrique ba\v{c}ava na trpko\'{c}u vina}, keyword = {barik ba\v{c}ve, senzorska analiza, tanini, trpko\'{c}a}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Radi\'{c}, Mario}, year = {2007}, pages = {58}, keywords = {barrique barrrels, sensory analysis, tannins, astrigency}, title = {Influence of barrique barrels on astrigency of wine}, keyword = {barrique barrrels, sensory analysis, tannins, astrigency}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font