Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 329252

Sustav osiguranja kvalitete - HACCP u proizvodnji pršuta


Binički, Marija
Sustav osiguranja kvalitete - HACCP u proizvodnji pršuta, 2007., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 329252 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Sustav osiguranja kvalitete - HACCP u proizvodnji pršuta
(Quality control system - HACCP in dry-cured ham production)

Autori
Binički, Marija

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
19.03

Godina
2007

Stranica
53

Mentor
Petrak, Tomislav

Ključne riječi
HACCP; meso; pršut; proizvodnja
(HACCP; meat; dry-cured ham; production)

Sažetak
U ovom radu prikazana je provedba HACCP sustava kod proizvodnje pršuta. Cilj ovog rada bila je analiza rizika, određivanje Kritičnih kontrolnih proizvoda (CCP) i Kontrolnih točaka (CT), te utvrđivanje kritičnih granica, nadzora i korektivnih mjera. Na samom početku opisani su opći propisi i smjernice HACCP sustava kvalitete. Zatim su sažeto i jasno definirani i opisani svi koraci tehnološkog procesa proizvodnje pršuta, konstruirani dijagrami, te je opisan finalni proizvod. Slijedila je analiza rizika svih koraka tehnološkog procesa, identificirane su CCP ocjenjivanjem rizika i primjenom dijagrama odluka, pri čemu je korišten kriterij mikrobioloških, kemijskih i fizikalnih rizika. Za identificirane CCP izrađen je HACCP plan za kontrolu i provođenje osiguranja kvalitete finalnog proizvoda.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija

Napomena
20/07



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Tomislav Petrak (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Binički, Marija
Sustav osiguranja kvalitete - HACCP u proizvodnji pršuta, 2007., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Binički, M. (2007) 'Sustav osiguranja kvalitete - HACCP u proizvodnji pršuta', diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Bini\v{c}ki, Marija}, year = {2007}, pages = {53}, keywords = {HACCP, meso, pr\v{s}ut, proizvodnja}, title = {Sustav osiguranja kvalitete - HACCP u proizvodnji pr\v{s}uta}, keyword = {HACCP, meso, pr\v{s}ut, proizvodnja}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Bini\v{c}ki, Marija}, year = {2007}, pages = {53}, keywords = {HACCP, meat, dry-cured ham, production}, title = {Quality control system - HACCP in dry-cured ham production}, keyword = {HACCP, meat, dry-cured ham, production}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font