Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 329100

Održivost kiselih paprika tijekom skladištenja


Mogorović-Maričić, Brigita
Održivost kiselih paprika tijekom skladištenja, 2007., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 329100 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Održivost kiselih paprika tijekom skladištenja
(Viability of sour peppers during storage)

Autori
Mogorović-Maričić, Brigita

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
15.01

Godina
2007

Stranica
54

Mentor
Lalić, Ljerka-Marija

Ključne riječi
konzerviranje; octena kiselina; paprika; skladištenje; vinobran
(chemical conservans; pepper; preservation; storage; vinegar acid)

Sažetak
Cilj rada bio je istražiti utjecaj promjene koncentracije octene kiseline i vinobrana na održivost paprike tijekom skladištenja na sobnoj temperaturi. Uzorci su bili pripremljeni prema receptu iz domaćinstva. Tijekom ukupno 70 dana skladištenja izvršena su mjerenja ukupne kiselosti, pH – vrijednosti i elektroprovodnosti. Rezultati su pokazali da veća količina octene kiseline i vinobrana u uzorcima pozitivno utječu na održivost kisele paprike. Obradom rezultata ustanovljena je visoka povezanost između mjerenih vrijednosti, pH i ukupne kiselosti uzoraka. Vrijednosti elektroprovodnosti imaju nešto nižu ali dobru povezanost ispitivanih uzoraka s koncentracijom octene kiseline.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija

Napomena
14/07



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


Citiraj ovu publikaciju:

Mogorović-Maričić, Brigita
Održivost kiselih paprika tijekom skladištenja, 2007., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Mogorović-Maričić, B. (2007) 'Održivost kiselih paprika tijekom skladištenja', diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Mogorovi\'{c}-Mari\v{c}i\'{c}, Brigita}, year = {2007}, pages = {54}, keywords = {konzerviranje, octena kiselina, paprika, skladi\v{s}tenje, vinobran}, title = {Odr\v{z}ivost kiselih paprika tijekom skladi\v{s}tenja}, keyword = {konzerviranje, octena kiselina, paprika, skladi\v{s}tenje, vinobran}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Mogorovi\'{c}-Mari\v{c}i\'{c}, Brigita}, year = {2007}, pages = {54}, keywords = {chemical conservans, pepper, preservation, storage, vinegar acid}, title = {Viability of sour peppers during storage}, keyword = {chemical conservans, pepper, preservation, storage, vinegar acid}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font