Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 329098

Određivanje antioksidacijske aktivnosti kakao masa različita podrijetla DPPH i ORAC metodama


Kurek, Karmen
Određivanje antioksidacijske aktivnosti kakao masa različita podrijetla DPPH i ORAC metodama, 2007., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 329098 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Određivanje antioksidacijske aktivnosti kakao masa različita podrijetla DPPH i ORAC metodama
(Antioxidative activity determination of different origin cocoa liquor using DPPH and ORAC methods)

Autori
Kurek, Karmen

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
02.02

Godina
2007

Stranica
53

Mentor
Vorkapić-Furač, Jasna

Ključne riječi
antioksidativna aktivnost; DPPH-metoda; ORAC-metoda; polifenoli; kakao masa
(antioxidative activity; DPPH-method; ORAC-method; polyphenols; cocoa liquor)

Sažetak
Cilj istraživanja u ovom radu bio je analizirati ukupne polifenolne spojeve i njihovu antioksidacijsku aktivnost u kakao masama različita podrijetla, kao i utvrditi antioksidacijsku aktivnost lipofilnih spojeva kakao masa, primjenom UV/VIS- i spektrofluorimetrijskih metoda.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Biotehnologija

Napomena
12/07



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Jasna Vorkapić-Furač (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Kurek, Karmen
Određivanje antioksidacijske aktivnosti kakao masa različita podrijetla DPPH i ORAC metodama, 2007., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Kurek, K. (2007) 'Određivanje antioksidacijske aktivnosti kakao masa različita podrijetla DPPH i ORAC metodama', diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Kurek, Karmen}, year = {2007}, pages = {53}, keywords = {antioksidativna aktivnost, DPPH-metoda, ORAC-metoda, polifenoli, kakao masa}, title = {Odre\djivanje antioksidacijske aktivnosti kakao masa razli\v{c}ita podrijetla DPPH i ORAC metodama}, keyword = {antioksidativna aktivnost, DPPH-metoda, ORAC-metoda, polifenoli, kakao masa}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Kurek, Karmen}, year = {2007}, pages = {53}, keywords = {antioxidative activity, DPPH-method, ORAC-method, polyphenols, cocoa liquor}, title = {Antioxidative activity determination of different origin cocoa liquor using DPPH and ORAC methods}, keyword = {antioxidative activity, DPPH-method, ORAC-method, polyphenols, cocoa liquor}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font