Pregled bibliografske jedinice broj: 329098
Određivanje antioksidacijske aktivnosti kakao masa različita podrijetla DPPH i ORAC metodama
Određivanje antioksidacijske aktivnosti kakao masa različita podrijetla DPPH i ORAC metodama, 2007., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 329098 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Određivanje antioksidacijske aktivnosti kakao masa različita podrijetla DPPH i ORAC metodama
(Antioxidative activity determination of different origin cocoa liquor using DPPH and ORAC methods)
Autori
Kurek, Karmen
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
02.02
Godina
2007
Stranica
53
Mentor
Vorkapić-Furač, Jasna
Ključne riječi
antioksidativna aktivnost; DPPH-metoda; ORAC-metoda; polifenoli; kakao masa
(antioxidative activity; DPPH-method; ORAC-method; polyphenols; cocoa liquor)
Sažetak
Cilj istraživanja u ovom radu bio je analizirati ukupne polifenolne spojeve i njihovu antioksidacijsku aktivnost u kakao masama različita podrijetla, kao i utvrditi antioksidacijsku aktivnost lipofilnih spojeva kakao masa, primjenom UV/VIS- i spektrofluorimetrijskih metoda.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Biotehnologija
Napomena
12/07
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Profili:
Jasna Vorkapić-Furač
(mentor)