Pregled bibliografske jedinice broj: 328801
HACCP sustav hlađenja i skladištenja riba i rakova
HACCP sustav hlađenja i skladištenja riba i rakova, 2007., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 328801 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
HACCP sustav hlađenja i skladištenja riba i rakova
(HACCP system in cooling and storage for fish and crabs)
Autori
Novak, Gabrijela
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
14.02
Godina
2007
Stranica
68
Mentor
Petrak, Tomislav
Ključne riječi
CCP; HACC; riblja industrija
(CCP; fishery; HACCP)
Sažetak
U ovom radu je analiziran sustav osiguramja kvalitete (HACCP) u sustavu hlađenja i skladištenja riba i rakova. U tu svrhu je provedena analiza rizika i kritičnih kontrolnih točaka (CCP) te utvrđivanje kritičnih granica, monitoringa i korektivnih mjera. Izvršena je analiza rizika i CCP u procesima primjenom dijagrama odluke, pri čemu je utvrđena prisutnost mikrobioloških, kemijski i fizikalnih rizika. Većina rizika vezanih za ribu i riblje proizvode može se kontrolirati primjenom GMP, GHP i dobro postavljenim HACCP– programom. U tehnološkom procesu hlađenja i skladištenja ribe identificirano je 4 CP-a, te 5 CCP-a, dok je u istom za proizvod škampa identificirana 1CP te 6 CCP-a.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
Napomena
02/07
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Profili:
Tomislav Petrak
(mentor)