Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 327202

Kakvoća ozimog ječma u odnosu na okolinu ispitivanja


Skender, Kristina; Lalić, Alojzije; Lenart, Lidija; Jukić, Marko
Kakvoća ozimog ječma u odnosu na okolinu ispitivanja // Zbornik sažetaka/4. međunarodni kongres Brašno-Kruh '07. i 6. Hrvatski kongres tehnologa proizvodnje i prerade brašna, Opatija, 24.-27. 10. 2007. / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2007. str. 113-113 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni)


CROSBI ID: 327202 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Kakvoća ozimog ječma u odnosu na okolinu ispitivanja
(Quality of winter barley in relation to the environment of the testing)

Autori
Skender, Kristina ; Lalić, Alojzije ; Lenart, Lidija ; Jukić, Marko

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, sažetak, znanstveni

Izvornik
Zbornik sažetaka/4. međunarodni kongres Brašno-Kruh '07. i 6. Hrvatski kongres tehnologa proizvodnje i prerade brašna, Opatija, 24.-27. 10. 2007. / Ugarčić-Hardi, Žaneta - Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2007, 113-113

ISBN
978-953-7005-13-9

Skup
4. Međunarodni kongres Brašno-Kruh '07 i 6. Hrvatski kongres tehnologa proizvodnje i prerade brašna

Mjesto i datum
Opatija, Hrvatska, 24.10.2007. - 27.10.2007

Vrsta sudjelovanja
Poster

Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija

Ključne riječi
ozimi ječam; lokaliteti; proteini; škrob; hektolitarska masa
(winter barley; locations; proteins; starch; hectoliter weight)

Sažetak
Ječam je s prehrambenog stajališta nutritivno vrlo vrijedna namirnica. Tijekom odabira ječma za proizvodnju bitni su vanjski pokazatelji kvalitete ječma, parametri utvrđeni mehaničkom analizom, fiziološka ispitivanja i parametri utvrđeni kemijsko-tehnološkom analizom. U provedenim istraživanjima ustanovljen je značajan utjecaj sorte, lokaliteta i norme sjetve, kao i interakcije navedenih parametara za sadržaj proteina, sadržaj škroba, hektolitarsku masu zrna, masu zrna i udio zrna I klase. Claster analizom i dendogramima procijenjene su reakcije sorti na okolinu, te združivanja i sličnosti sorti za ispitivana svojstva.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija), Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
073-0730718-0550 - Genotipizacija i razvoj germplazme pivarskog i krmnog ječma (Lalić, Alojzije, MZOS ) ( CroRIS)
113-1130475-2722 - Unapređenje kakvoće, trajnosti i funkcionalnosti proizvoda na bazi pšenice (Koceva Komlenić, Daliborka, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Poljoprivredni institut Osijek,
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Lidija Dujmović (autor)

Avatar Url Marko Jukić (autor)

Avatar Url Alojzije Lalić (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Skender, Kristina; Lalić, Alojzije; Lenart, Lidija; Jukić, Marko
Kakvoća ozimog ječma u odnosu na okolinu ispitivanja // Zbornik sažetaka/4. međunarodni kongres Brašno-Kruh '07. i 6. Hrvatski kongres tehnologa proizvodnje i prerade brašna, Opatija, 24.-27. 10. 2007. / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2007. str. 113-113 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni)
Skender, K., Lalić, A., Lenart, L. & Jukić, M. (2007) Kakvoća ozimog ječma u odnosu na okolinu ispitivanja. U: Ugarčić-Hardi, Ž. (ur.)Zbornik sažetaka/4. međunarodni kongres Brašno-Kruh '07. i 6. Hrvatski kongres tehnologa proizvodnje i prerade brašna, Opatija, 24.-27. 10. 2007..
@article{article, author = {Skender, Kristina and Lali\'{c}, Alojzije and Lenart, Lidija and Juki\'{c}, Marko}, editor = {Ugar\v{c}i\'{c}-Hardi, \v{Z}.}, year = {2007}, pages = {113-113}, keywords = {ozimi je\v{c}am, lokaliteti, proteini, \v{s}krob, hektolitarska masa}, isbn = {978-953-7005-13-9}, title = {Kakvo\'{c}a ozimog je\v{c}ma u odnosu na okolinu ispitivanja}, keyword = {ozimi je\v{c}am, lokaliteti, proteini, \v{s}krob, hektolitarska masa}, publisher = {Prehrambeno tehnolo\v{s}ki fakultet Sveu\v{c}ili\v{s}ta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku}, publisherplace = {Opatija, Hrvatska} }
@article{article, author = {Skender, Kristina and Lali\'{c}, Alojzije and Lenart, Lidija and Juki\'{c}, Marko}, editor = {Ugar\v{c}i\'{c}-Hardi, \v{Z}.}, year = {2007}, pages = {113-113}, keywords = {winter barley, locations, proteins, starch, hectoliter weight}, isbn = {978-953-7005-13-9}, title = {Quality of winter barley in relation to the environment of the testing}, keyword = {winter barley, locations, proteins, starch, hectoliter weight}, publisher = {Prehrambeno tehnolo\v{s}ki fakultet Sveu\v{c}ili\v{s}ta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku}, publisherplace = {Opatija, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font