Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 326530

Utjecaj načina blanširanja na vrijeme i brzinu sušenja krumpira i mrkve


Šnjarić, Nada
Utjecaj načina blanširanja na vrijeme i brzinu sušenja krumpira i mrkve, 2002., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 326530 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj načina blanširanja na vrijeme i brzinu sušenja krumpira i mrkve
(The influence of the blanching on drying time and rate of drying potatoes and carrots)

Autori
Šnjarić, Nada

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
05.12

Godina
2002

Stranica
52

Mentor
Lelas, Vesna

Ključne riječi
blanširanje; krumpir; mrkva; sušenje; rehidratacija
(blanching; potato; carrot; drying; rehydration)

Sažetak
Povrće je tijekom sušenja podvrgnuto dužem ili kraćem djelovanju povišenih temperatura, tako da osim izdvajanja vode dolazi i do nekih drugih pojava kao što su narušavanje izvornih organoleptičkih svojstava, te promjena teksture i nutritivne vrijednosti. Blanširanjem krumpira i mrkve prije sušenja te su promjene znatno smanjene, a cilj ovog rada je bio pokazati kako način blanširanja utječe na vrijeme i brzinu sušenja, te na organoleptičke značajke konačnog proizvoda.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija

Napomena
128/02



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Vesna Lelas (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Šnjarić, Nada
Utjecaj načina blanširanja na vrijeme i brzinu sušenja krumpira i mrkve, 2002., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Šnjarić, N. (2002) 'Utjecaj načina blanširanja na vrijeme i brzinu sušenja krumpira i mrkve', diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {\v{S}njari\'{c}, Nada}, year = {2002}, pages = {52}, keywords = {blan\v{s}iranje, krumpir, mrkva, su\v{s}enje, rehidratacija}, title = {Utjecaj na\v{c}ina blan\v{s}iranja na vrijeme i brzinu su\v{s}enja krumpira i mrkve}, keyword = {blan\v{s}iranje, krumpir, mrkva, su\v{s}enje, rehidratacija}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {\v{S}njari\'{c}, Nada}, year = {2002}, pages = {52}, keywords = {blanching, potato, carrot, drying, rehydration}, title = {The influence of the blanching on drying time and rate of drying potatoes and carrots}, keyword = {blanching, potato, carrot, drying, rehydration}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font