Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 326455

Preduvjeti za primjenu sustava HACCP u proizvodnji hrane


Zdolec, Nevijo
Preduvjeti za primjenu sustava HACCP u proizvodnji hrane // Mljekarski list, 44 (2008), 2; 52-53 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)


CROSBI ID: 326455 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Preduvjeti za primjenu sustava HACCP u proizvodnji hrane
(Prerequisites for implementation of HACCP in food chain.)

Autori
Zdolec, Nevijo

Izvornik
Mljekarski list (0351-9104) 44 (2008), 2; 52-53

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, stručni

Ključne riječi
HACCP; preduvjeti
(HACCP; prerequisites)

Sažetak
Sustav HACCP osmišljen je već šezdesetih godina prošlog stoljeća u okviru američkog svemirskog programa, s ciljem osiguranja sigurnosti hrane namijenjene astronautima. Postalo je jasno da tradicionalni sustavi inspekcije i kontrole gotovih proizvoda ne mogu pružiti stopostotnu sigurnost da je sva proizvedena hrana ispravna, pa se uvodi princip sustavne kontrole u različitim fazama proizvodnog procesa. Vremenom je sustav HACCP međunarodno prihvaćen i uveden u sve sektore prehrambene industrije. U početku je bio usmjrene na industriju, a postupno i u druge faze poput veleprodaje, trgovine, restorana i dr.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Veterinarska medicina



POVEZANOST RADA


Projekti:
053-0531854-1851 - Veterinarsko javno zdravstvo u proizvodnji zdrave hrane (Hadžiosmanović, Mirza, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Veterinarski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Nevijo Zdolec (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Zdolec, Nevijo
Preduvjeti za primjenu sustava HACCP u proizvodnji hrane // Mljekarski list, 44 (2008), 2; 52-53 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
Zdolec, N. (2008) Preduvjeti za primjenu sustava HACCP u proizvodnji hrane. Mljekarski list, 44 (2), 52-53.
@article{article, author = {Zdolec, Nevijo}, year = {2008}, pages = {52-53}, keywords = {HACCP, preduvjeti}, journal = {Mljekarski list}, volume = {44}, number = {2}, issn = {0351-9104}, title = {Preduvjeti za primjenu sustava HACCP u proizvodnji hrane}, keyword = {HACCP, preduvjeti} }
@article{article, author = {Zdolec, Nevijo}, year = {2008}, pages = {52-53}, keywords = {HACCP, prerequisites}, journal = {Mljekarski list}, volume = {44}, number = {2}, issn = {0351-9104}, title = {Prerequisites for implementation of HACCP in food chain.}, keyword = {HACCP, prerequisites} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font