Pregled bibliografske jedinice broj: 326455
Preduvjeti za primjenu sustava HACCP u proizvodnji hrane
Preduvjeti za primjenu sustava HACCP u proizvodnji hrane // Mljekarski list, 44 (2008), 2; 52-53 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
CROSBI ID: 326455 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Preduvjeti za primjenu sustava HACCP u proizvodnji hrane
(Prerequisites for implementation of HACCP in food chain.)
Autori
Zdolec, Nevijo
Izvornik
Mljekarski list (0351-9104) 44
(2008), 2;
52-53
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, stručni
Ključne riječi
HACCP; preduvjeti
(HACCP; prerequisites)
Sažetak
Sustav HACCP osmišljen je već šezdesetih godina prošlog stoljeća u okviru američkog svemirskog programa, s ciljem osiguranja sigurnosti hrane namijenjene astronautima. Postalo je jasno da tradicionalni sustavi inspekcije i kontrole gotovih proizvoda ne mogu pružiti stopostotnu sigurnost da je sva proizvedena hrana ispravna, pa se uvodi princip sustavne kontrole u različitim fazama proizvodnog procesa. Vremenom je sustav HACCP međunarodno prihvaćen i uveden u sve sektore prehrambene industrije. U početku je bio usmjrene na industriju, a postupno i u druge faze poput veleprodaje, trgovine, restorana i dr.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Veterinarska medicina
POVEZANOST RADA
Projekti:
053-0531854-1851 - Veterinarsko javno zdravstvo u proizvodnji zdrave hrane (Hadžiosmanović, Mirza, MZOS ) ( CroRIS)
Ustanove:
Veterinarski fakultet, Zagreb
Profili:
Nevijo Zdolec
(autor)