Pregled bibliografske jedinice broj: 325616
Utjecaj dodataka peludi, lješnjaka i oraha na viskoznost meda tijekom čuvanja
Utjecaj dodataka peludi, lješnjaka i oraha na viskoznost meda tijekom čuvanja, 2002., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 325616 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Utjecaj dodataka peludi, lješnjaka i oraha na viskoznost meda tijekom čuvanja
(Viscosity properties of honey samples and honey with addition of pollen grains and grounded nuts)
Autori
Nedeljković, Irena
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
07.11
Godina
2002
Stranica
49
Mentor
Lalić, Ljerka-Marija
Ključne riječi
med; pelud; orah; lješnjak; viskoznost; temperatura
(honey; wallnut; pollen; viscosity; temperature)
Sažetak
U radu su ispitani uzorci lipovog meda sa nezagađenog područja Hrvatske (Zagorja) i uzorci meda sa dodatkom zrnaca peludi i usitnenih jezgrica lješnjaka i oraha masenih udjela 5 i 10%(w/w)Usporedbom rezultata ustanovljeno je da je utjecaj dodatka 10% oraha najveći na viskozne vrijednosti.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
Napomena
107/02
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Profili:
Ljerka-Marija Lalić-Siraj-Eldin
(mentor)