Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 325569

Alkoholna fermentacija s kvascem Kluyveromyces marxianus na podlozi sastavljenoj od sirutke i melase


Marić, Saša
Alkoholna fermentacija s kvascem Kluyveromyces marxianus na podlozi sastavljenoj od sirutke i melase, 2002., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 325569 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Alkoholna fermentacija s kvascem Kluyveromyces marxianus na podlozi sastavljenoj od sirutke i melase
(Alcohol fermentation with yeast Kluyveromyces marxianus on substrate composed of whey and molasses)

Autori
Marić, Saša

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
07.11

Godina
2002

Stranica
47

Mentor
Grba, Slobodan

Ključne riječi
Kluyveromyces marxianus; sirutka; melasa; fermentacija
(Kluyveromyces marxianus; whey; molasses; fermentation; ethanol)

Sažetak
Ovaj rad se temelji na ispitivanju utjecaja različitih koncentracija laktoze i saharoze u podlozi, na proces biosinteze kvaščeve biomase i prinos etanola s kvascem Kluyveromyces marxianus. Fermentacije su provedene u statičkim i semiaerobnim uvjetima pri temperaturi od 34&ordm ; C.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Biotehnologija

Napomena
106/02



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Slobodan Grba (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Marić, Saša
Alkoholna fermentacija s kvascem Kluyveromyces marxianus na podlozi sastavljenoj od sirutke i melase, 2002., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Marić, S. (2002) 'Alkoholna fermentacija s kvascem Kluyveromyces marxianus na podlozi sastavljenoj od sirutke i melase', diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Mari\'{c}, Sa\v{s}a}, year = {2002}, pages = {47}, keywords = {Kluyveromyces marxianus, sirutka, melasa, fermentacija}, title = {Alkoholna fermentacija s kvascem Kluyveromyces marxianus na podlozi sastavljenoj od sirutke i melase}, keyword = {Kluyveromyces marxianus, sirutka, melasa, fermentacija}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Mari\'{c}, Sa\v{s}a}, year = {2002}, pages = {47}, keywords = {Kluyveromyces marxianus, whey, molasses, fermentation, ethanol}, title = {Alcohol fermentation with yeast Kluyveromyces marxianus on substrate composed of whey and molasses}, keyword = {Kluyveromyces marxianus, whey, molasses, fermentation, ethanol}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font