Pregled bibliografske jedinice broj: 325569
Alkoholna fermentacija s kvascem Kluyveromyces marxianus na podlozi sastavljenoj od sirutke i melase
Alkoholna fermentacija s kvascem Kluyveromyces marxianus na podlozi sastavljenoj od sirutke i melase, 2002., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 325569 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Alkoholna fermentacija s kvascem Kluyveromyces marxianus na podlozi sastavljenoj od sirutke i melase
(Alcohol fermentation with yeast Kluyveromyces marxianus on substrate composed of whey and molasses)
Autori
Marić, Saša
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
07.11
Godina
2002
Stranica
47
Mentor
Grba, Slobodan
Ključne riječi
Kluyveromyces marxianus; sirutka; melasa; fermentacija
(Kluyveromyces marxianus; whey; molasses; fermentation; ethanol)
Sažetak
Ovaj rad se temelji na ispitivanju utjecaja različitih koncentracija laktoze i saharoze u podlozi, na proces biosinteze kvaščeve biomase i prinos etanola s kvascem Kluyveromyces marxianus. Fermentacije su provedene u statičkim i semiaerobnim uvjetima pri temperaturi od 34º ; C.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Biotehnologija
Napomena
106/02
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Profili:
Slobodan Grba
(mentor)