Pregled bibliografske jedinice broj: 325450
Nitrati i nitriti u smrznutom špinatu
Nitrati i nitriti u smrznutom špinatu, 2002., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 325450 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Nitrati i nitriti u smrznutom špinatu
(Nitrates and nitrites in frozen spinach)
Autori
Brala, Antonija
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
10.07
Godina
2002
Stranica
57
Mentor
Vahčić, Nada
Ključne riječi
špinat; nitrati; nitriti
(spinach; nitrates; nitrites)
Sažetak
Cilj istraživanja bio je utvrditi udio nitrata i nitrita u uzorcima smrznutog špinata primjenom različitih postupaka obrade (odmrzavanje, toplinska obrada u mikrovalnoj pećnici na 600 W/8 min, kulinarska obrada, te obrada uzoraka nakon stajanja kroz period od 4 i 24 sata na sobnoj temperaturi. Tijekom čuvanja na sobnoj temperaturi 4 odnosno 24 sata nije došlo do statistički značajne promjene u udjelu nitrata odnosno nitrita.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
Napomena
74/02