Pregled bibliografske jedinice broj: 325334
Svojstva maslinovog ulja iz sorti Buharica i Oblica
Svojstva maslinovog ulja iz sorti Buharica i Oblica, 2002., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 325334 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Svojstva maslinovog ulja iz sorti Buharica i Oblica
(Properties of olive oil from Buharica and Oblica varieties)
Autori
Janjić, Nataša
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
10.07
Godina
2002
Stranica
58
Mentor
Štrucelj, Dubravka
Ključne riječi
maslinovo ulje; klorofil; karotenoidi; održivost ulja; skladištenje
(olive oil; chlorophyll; carotenoids; oxidative stability; storage)
Sažetak
U radu ispitivana su svojstva maslinovih ulja dobivenih centrifugalnom ekstrakcijom iz sorti Buharica i Oblica iz dvije berbe, 2000. i 2001. i sa iste lokacije (otok Brač). Maslinovo ulje sorte Oblica iz 2001. godine pokazalo je nešto bolju oksidacijsku stabilnost nego ulje sorte Buharica iz iste godine.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
Napomena
62/02
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Profili:
Dubravka Štrucelj
(mentor)