Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 325124

Utjecaj zeolita na aktivnost svježeg i suhog aktivnog kvasca pri vrenju pivske sladovine


Mesarić, Marijan
Utjecaj zeolita na aktivnost svježeg i suhog aktivnog kvasca pri vrenju pivske sladovine, 2002., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 325124 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj zeolita na aktivnost svježeg i suhog aktivnog kvasca pri vrenju pivske sladovine
(The influence of zeolite on the activity of fresh and dry brewer's yeast during beer fermentation)

Autori
Mesarić, Marijan

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
17.07

Godina
2002

Stranica
26

Mentor
Marić, Vladimir

Ključne riječi
pivski kvasac; zeolit; alkoholna fermentacija; recikliranje kvasca
(brewer's yeast; zeolite)

Sažetak
Istraživan je utjecaj prirodnog zeolita klinoptilolita na aktivnost suhog aktivnog pivskog kvasca i svježeg pivskog kvasca iz Zagrebačke pivovare pri vrenju pivske sladovine. Na temelju dobivenih rezultata može se zaključiti da dodatak 1% klinoptilolita u sladovinu kod oba upotrebljena kvasca značajno utječe na ukupni broj stanica i broj živih stanica tijekom prva 24 sata uzgoja.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Biotehnologija

Napomena
68/02



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Vladimir Marić (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Mesarić, Marijan
Utjecaj zeolita na aktivnost svježeg i suhog aktivnog kvasca pri vrenju pivske sladovine, 2002., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Mesarić, M. (2002) 'Utjecaj zeolita na aktivnost svježeg i suhog aktivnog kvasca pri vrenju pivske sladovine', diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Mesari\'{c}, Marijan}, year = {2002}, pages = {26}, keywords = {pivski kvasac, zeolit, alkoholna fermentacija, recikliranje kvasca}, title = {Utjecaj zeolita na aktivnost svje\v{z}eg i suhog aktivnog kvasca pri vrenju pivske sladovine}, keyword = {pivski kvasac, zeolit, alkoholna fermentacija, recikliranje kvasca}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Mesari\'{c}, Marijan}, year = {2002}, pages = {26}, keywords = {brewer's yeast, zeolite}, title = {The influence of zeolite on the activity of fresh and dry brewer's yeast during beer fermentation}, keyword = {brewer's yeast, zeolite}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font