Pregled bibliografske jedinice broj: 325124
Utjecaj zeolita na aktivnost svježeg i suhog aktivnog kvasca pri vrenju pivske sladovine
Utjecaj zeolita na aktivnost svježeg i suhog aktivnog kvasca pri vrenju pivske sladovine, 2002., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 325124 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Utjecaj zeolita na aktivnost svježeg i suhog aktivnog kvasca pri vrenju pivske sladovine
(The influence of zeolite on the activity of fresh and dry brewer's yeast during beer fermentation)
Autori
Mesarić, Marijan
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
17.07
Godina
2002
Stranica
26
Mentor
Marić, Vladimir
Ključne riječi
pivski kvasac; zeolit; alkoholna fermentacija; recikliranje kvasca
(brewer's yeast; zeolite)
Sažetak
Istraživan je utjecaj prirodnog zeolita klinoptilolita na aktivnost suhog aktivnog pivskog kvasca i svježeg pivskog kvasca iz Zagrebačke pivovare pri vrenju pivske sladovine. Na temelju dobivenih rezultata može se zaključiti da dodatak 1% klinoptilolita u sladovinu kod oba upotrebljena kvasca značajno utječe na ukupni broj stanica i broj živih stanica tijekom prva 24 sata uzgoja.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Biotehnologija
Napomena
68/02
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Profili:
Vladimir Marić
(mentor)